"Natáčení se přesunulo na jaro příštího roku, deska Zuby nehty by měla vyjít v září. Bude obsahovat nové písničky, které ještě z části nejsou hotové," uvedl Štěpánek s tím, že zatím není úplně jisté, v jaké z často se měnících sestav Zuby nehty desku natočí.

V poslední době vystupovala kapela ve složení Hana Řepová (bicí), Marka Míková (klávesy), Kateřina Jirčíková (saxofón, flétna), Alice Flesarová (saxofón) a Pavla Jonsson (baskytara), za kterou v roli hostů zaskakují Jan Maxa a Martin Černý. Obsazení skupiny bylo v její historii otevřené a proměnné podle toho, jak se jednotlivým členkám rodily děti či musely přerušit své působení v kapele podle potřeb svého zaměstnání.

První souborné vydání textů od Plynu přes Dybbuk až k současným Zubům nehtům vyšlo pod názvem Texty v edici Poe´r´zie vydavatelství Maťa. Publikaci s předmluvami Miroslava Waneka, Petra Slabého a Vojtěcha Lindaura, řadu dobových textů z tisku, kompletní historii, diskografii a fotografickou přílohu sestavil Jaroslav Riedel.

"Lidi chtějí staré písničky slyšet znovu a znovu. A mi je popravdě stále milujeme. Snad je to i tím, že jsme se jich nikdy nepřejedly. Ale máme i nové songy a další čeká nazkoušení. Něco začíná - a to je dobrá zpráva," uvedla v jednom z rozhovorů v knize klávesistka Miková.

Skupina existuje pod názvem Zuby nehty od roku 1987. Nicméně její historie začíná v roce 1980, kdy Pavla Slabá, Hana Řepová a Marka Míková založily Plyn, který v roce 1983 změnil své jméno na Dybbuk. V této době se ke skupině připojily dvě další ženy - Kateřina Jirčíková a kytaristka Eva Trnková. Skupina se v tomto složení účastnila stovek koncertů a mnohých festivalů. V roce 1987 se Dybbuk rozpadl a Míková se Slabou založily Zuby nehty. V roce 2000 skupina ukončila svoji činnost, ale o šest let později se původní jádro dalo opět dohromady. Typický zvuk skupině dodávají dva saxofony, klávesy, bicí, kytara a baskytara. Zuby nehty vydaly šest alb, z toho jedno tvoří výběr největších hitů.