Pardubické divadlo bude soutěžit s komedií Anthonyho Neilsona Lháři. Činoherák Ústí představí pardubickému publiku hru Zkrocení zlé ženy, jednu z neslavnějších her Williama Shakespeara. Diváky čeká také politická fraška Listopad Divadla ABC s Michalem Dlouhým v hlavní roli. Divadlo A. Dvořáka z Příbrami přiveze do Pardubic hru Woodyho Allena Prokletí nefritového škorpiona, ostravské Divadlo Petra Bezruče komedii Můj romantický příběh mladého skotského dramatika Daniela C. Jacksona. Festival zakončí Gogolovy Mrtvé duše, které nastudovalo Městské divadlo Brno. Podrobný program včetně nesoutěžní části je zveřejněn na stránkách divadla.

O nejlepších komediích rozhoduje odborná porota, studenti i diváci. Loni festivalu vévodilo představení Dejvického divadla Dabing Street.

Po skončení přehlídky bude ještě následovat epilog v podobě dvou představení Divadla Palace Praha. Ve dnech 13. a 23. února v Pardubicích představí hry Heslo morálka francouzského dramatika Érica-Emmanuela Schmitta a hudební revue Miluju tě, ale ... amerických autorů Joea DiPietra a Jimmyho Robertse.

Letošní 15. výročí festivalu pardubické divadlo zmapovalo v knize, ve Východočeské galerii byla také minulý týden zahájena výstava fotografií uplynulých 14 let soutěže.