Hrát se bude od 5. října až do března příštího roku. Patronkou projektu je zpěvačka Lucie Bílá, která dnes akci představila na setkání s novináři.

Projektem s názvem Nedělní Fantastika neboli DETIVDIVADLE.CZ se scéna nedaleko Karlova mostu otevře po čtyřech letech opět pro českého diváka. "Vymysleli jsme ho tak, aby bylo pro děti lepší být v divadle než u počítače, televize nebo dokonce na ulici. Projekt má 24 různých pohádkových představení tří špičkových českých souborů," řekl ČTK ředitel divadla Julius Hirsch. Vstupenky budou stát jednotně 190 korun.

První představení přiveze do Prahy královéhradecké Divadlo Drak. Jde o hru Všechno lítá, co peří má. O týden později zahrají Perníkovou chaloupku herci z Divadla Alfa, kteří Čarovnou rybí kostičkou zakončí i říjnový program. V říjnu se diváci mohou těšit ale i na liberecké Naivní divadlo, jež uvede pohádku Kolísá se velryba. "Vybrali jsme ta nejlepší divadla, která se věnují jenom dětem a jenom loutkového divadlu a jsou umělci v tom správném slova smyslu," řekla Bílá. Věří, že nový projekt přivede do divadla hodně diváků. Byla by podle svých slov ráda, kdyby se stal tradicí a pokračoval každý rok.

Ta Fantastika existuje 25 let. Začala s muzikály, činohrou a černým divadlem. V roce 2010 po rozepři s pražským magistrátem kvůli grantovému systému ukončila veškerý provoz pro českého diváka a pokračovala denně pro zahraniční klientelu. Po čtyřech letech se tak znovu otevře, ale už jen pro děti. "Chceme sbírat špičkovou produkci po celé republice a představit ji Pražanům," dodal ředitel.