Její mluvčí Martin Chalupský dnes na setkání s novináři v Praze uvedl, že dalšími podpořenými projekty pro příští rok jsou Pohádkář Vladimíra Michálka a Deset pravidel Karla Janáka. "Dosud jsme na plátna pomohli během devíti let 36 celovečerním filmům, z nich osmi dokumentům. Od roku 2005 jsme investovali do domácí tvorby přes 200 milionů korun. Podevatenácté budeme hlavním partnerem karlovarského festivalu, počtvrté partnerem Cen české filmové kritiky. S podporou může počítat i Letní filmová škola v Uherském Hradišti," řekl.

Pokračovat bude podle něj spolupráce s Českou televizí v oblasti dokumentární tvorby, ve Filmové nadaci RWE & Barrandov Studia a v oblasti podpory české filmové tvorby jako takové. Pro podporu na příští rok společnost RWE vybírala z 19 projektů. "Největším problémem, se kterým jsme se setkávali, bylo nedostatečné finanční pokrytí. Mnoho tvůrců se ocitlo v krizové ekonomické situaci,“ dodal Chalupský.

Krobotova satirická komedie Díra u Hanušovic je příběhem mladé ženy, která místo kariéry učitelky vede hospůdku v horské vesnici a hledá mezi místními neperspektivními muži životního partnera. Téma snímku Andrey Sedláčkové Fair Play souvisí s dopingovými skandály atletů a funkcionářů z východního bloku 80. let. Vzniká v koprodukci se Slovenskem a Německem.

Režisér Karel Janák se ve filmu Deset pravidel s podtitulem Jak sbalit holku vrací k jemu blízkému tématu. Vylíčí, co se stane, když vědátorovi překříží cestu dívka jeho snů. Po filmu Rafťáci se s ním skupina RWE setkává už podruhé. Premiéra bude v březnu, hlavní role ztvárnili Miroslav Donutil a Matouš Ruml.

S Vladimírem Michálkem spolupracovala RWE na filmu O rodičích a dětech, se scénáristou Markem Epsteinem například na hitu Ve stínu. Nyní podpoří jejich nový film Pohádkář, jehož předlohou byl bestseller Báry Nesvadbové. V hlavních rolích se představí Aňa Geislerová, Eva Herzigová a Jiří Macháček. Snímek vstoupí do kin v září 2014.