Svítek nastupuje po více než šesti letech ve vrcholné pozici v Rusku na plánované volno, uvedla firma. I po odchodu z nynější pozice zůstává ve skupině Home Credit a o svém dalším pracovním zařazení v ní bude jednat. Andresov, který pracuje v Home Creditu od roku 2003, byl v posledních deseti letech zodpovědný za prodeje a za budování a provoz distribuční sítě. Od roku 2010 zastával pozici zástupce ředitele banky.

Přerovský dosud řídil působení firmy ve Vietnamu. Předtím mimo jiné řídil rozvoj produktů a marketing v ruské bance Home Credit jako člen vrcholného týmu. Skočil se po devíti letech na manažerských pozicích v Číně vrací do ústředí Home Creditu.

"Svítek odvedl v Rusku velký kus práce. Pod jeho vedením se banka stala sedmou největší retailovou bankou v Rusku. Jsem přesvědčen, že Andresov úspěšně provede největší firmu skupiny neklidným obdobím, kterému čelí celý tamější bankovní sektor," komentoval změnu generální ředitel Home Creditu Jiří Šmejc.

Home Credit vykázala za tři čtvrtletí ztrátu 1,85 miliardy, negativně se na výsledku podílelo právě Rusko. "Výsledky skupiny v Rusku dále ovlivňuje zhoršující se makroekonomická situace, současně však vidíme, že zpřísněná kritéria při schvalování nových úvěrů, jež byla přijata zhruba před rokem, přinášejí první známky zlepšování kvality úvěrového portfolia," uvedl při zveřejnění výsledků Šmejc.

V Číně tým pod vedením Skočila mimo jiné rozšířil operace z jednoho města do několika provincií. "Byli jsme s ním dohodnuti, že jakmile aplikuje jednotnou licenci na celý čínský byznys, vrátí se zpátky na ústředí a využije svých znalostí čínského trhu k podpoře mých i týmových rozhodnutí," dodal Šmejc.

Majoritním vlastníkem (86,6 procenta) Home Creditu je PPF, jedna z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je Petr Kellner. Minoritním akcionářem Home Creditu (13,4 procenta) je společnost EMMA OMEGA vlastněná Šmejcem.