Vlaky pojedou o sobotách, nedělích a ve svátky, to znamená i na Velikonoční pondělí a ve čtvrtek 1. a 8. května. "Celkem budou jezdit tři páry přímých spojů z a do Rakovníka a jeden pár spojů je vložený v úseku Krásný Jez - Horní Slavkov-Kounice. Vlaky budou jezdit až do neděle 31. srpna," upřesnil Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

Všechny vlaky mají v Krásném Jezu a Bečově nad Teplou návaznost na spoje do Mariánských Lázní a Karlových Varů. Původně měly vlaky do Horního Slavkova-Kounice jezdit až do konce září, avšak železniční provoz v úseku Žlutice - Bečov po etapách přeruší výluky Správy železniční dopravní cesty, které začínají v pondělí 1. září.

Horní Slavkov je centrem severní části Slavkovského lesa, město i blízké okolí nabízí řadu turistických cílů. Jedním z nich je rozhledna Krásno, hornické muzeum v Krásně nebo naučná stezka Uranová Golgota.

Železnice dříve vedla až do Horního Slavkova, a to jednak z Lokte a také od Krásné Jezu. Vlaky z Lokte ale nejezdí do Horního Slavkova už od 90. let. Na přelomu roku byly odstraněny i koleje z Kounic na hlavní hornoslavkovské nádraží. Přestože by město uvítalo obnovení tratě až do centra města, zatím je to v nedohlednu.