"V důsledku silného hospodářského růstu počítáme v roce 2014 s poklesem o dalších šest procent na 25.000 firemních bankrotů," řekl podle serveru hlavní ekonom pojišťovny Romeo Grill v rozhovoru pro agenturu DPA. To by znamenalo nejnižší úroveň od roku 1995, kdy v Německu zkrachovalo 22.344 podniků.

Letos počet bankrotů podle Grilla klesl rovněž o šest procent na zhruba 26.500 případů. Šlo především o malé a střední podniky. K nejohroženějším patřily firmy působící v dopravě, píše Automobilwoche.

Německá centrální banka Deutsche Bundesbank tento měsíc zlepšila odhad růstu domácí ekonomiky pro letošní i příští rok. Letos by ekonomika měla podle nové prognózy stoupnout o půl procenta namísto dříve předpokládaného nárůstu o 0,3 procenta.

Odhad hospodářského růstu pro příští rok banka zvýšila na 1,7 procenta z předchozích 1,5 procenta. Bundesbank představila rovněž prognózu pro rok 2015, která počítá s dvouprocentním růstem. Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá i řada českých firem.