Do hudebníkova domu poblíž Los Angeles byli v pátek přivoláni nouzovým telefonátem záchranáři, informoval internetový zpravodajský server TMZ.com. Podle filmového magazínu Variety by příčinou hudebníkovy smrti mohlo být předávkování drogami. Zpěvákovi však už nebylo pomoci a oni mohli konstatatovat pouze smrt. Nad ránem našeho času bylo již jeho tělo naložené v igelitovém pytli odvezeno z domu k nařízené pitvě. Ta by měla odhalit přesnou příčinu smrti.

Policie na místě musela poskytnou pomoc Mac Millerovým přátelům. Jedna z dívek se na místě zhroutila.

„Zářil jako světlo pro celou naši rodinu, přátele a fanoušky. Děkujeme za vaše modlitby,“ napsala v krátkém prohlášení  rodina s tím,  že žádné další informace zatím nejsou známy, a požádala o respektování soukromí v této těžké chvíli. 

Mac Miller v srpnu vydal své poslední album Swimming. Ještě ve čtvrtek napsal na twitteru, že se těší na své nastávající turné, které měl zahájit v říjnu v San Franciscu.

Zpěvák a hudební producent s občanským jménem Malcolm James McCormick ve svých písních a v rozhovorech s médii problémy se závislostí zmiňoval. V květnu byl zadržen po automobilové nehodě kvůli řízení pod vlivem drog a alkoholu, naboural do elektrického stožáru. Jen několik týdnů předtím se po téměř dvouletém vztahu rozešel s americkou zpěvačkou Arianou Grande, s níž spolupracoval na některých sonzích. Americké hitparády dobyl hned svým prvním albem z roku 2011 Blue Slide Park.

Zpěvačka, která je od června zasnoubená, jejich vztah zpětně nazvala „toxickým“ a moc si přála, aby se Mac Miller z kolotoče drog dostal a zůstal čistý. Její přání zůstalo nevyslyšeno.

Fotogalerie
18 fotografií