Vystoupení se uskuteční v rámci Lennyho evropského turné. Hudebník vydal deset studiových alb, na nichž překračuje rockový žánr. ČTK o tom informoval Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

„Kromě turné chystá Kravitz i hudební novinku, která bude vydána letos na jaře,“ uvedl Novák. Předprodej vstupenek bude zahájen 26. ledna. Cena je od 1290 do 1790 korun.

Třiapadesátiletý Kravitz, jehož otec byl ukrajinsko-americký producent Sy Kravitz a matka bahamská herečka Roxie Roker, vedle hlavních a doprovodných vokálů ve studiu často hraje na kytaru, baskytaru, bicí, klávesy a perkuse.

V České republice naposledy vystoupil v prosinci 2014, představil své hity i písně z tehdy nového alba Strut. Koncert podle pořadatelů navštívilo 10 000 diváků. Poprvé Kravitz v Praze zahrál v roce 1996 v hale na Výstavišti.

VIDEO: Takhle Lenny válel v Praze v roce 2016 na soukromém večírku

Video
Video se připravuje ...

Lenny Kravitz válel v Praze. Čtenář Blesku

Kravitz během své dvacetileté hudební kariéry našel zalíbení ve vlivech soulu, funku a rocku 60. a 70. let. Prodal přes 38 milionů kusů nosičů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je nejčastěji oceňovaným umělcem za Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon. Prosadil se i jako herec – objevil se ve filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels.

Kromě hudby a účinkování ve filmu se Kravitz věnuje své kreativní firmě Kravitz design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby v designu, vývoji produktů a značek.

Fotogalerie
40 fotografií