S těžkostí na srdci Vám musíme oznámit nejhroznější zprávu, že náš otec Sir Roger Moore dnes zemřel. Jsme všichni zničeni,“ napsala rodina na Twitteru. Herec zemřel ve Švýcarsku po krátkém, ale statečném boji s rakovinou. Na tu zemřela i jeho nevlastní dcera.

Láska, kterou byl ve svých posledních dnech obklopen, byla tak velká, že nedokáže být popsána slovy,“ stojí dále v prohlášení. Po Moorovi zůstala manželka a tři děti, které nyní prožívají obrovskou bolest. Na svého zesnulého bližního jsou ale pyšní.

Víme, že naše vlastní láska a obdivování bude několikrát zvětšeno lidmi po celém světě, kteří ho znají z jeho filmů, seriálů a kvůli zanícené práci pro Unicef, kterou považoval za svůj největší úspěch,“ dodala rodina.

Roger Moore se jako neohrožený agent 007 objevil ve snímku Žít a nechat zemřít. Celkem si Jamese Bonda zahrál v sedmi filmech. Mooreovi udělila britská královna titul Sir, na který byl velmi pyšný. 

Skromný však úplně nebyl. „Mezi ženami jsem byl oblíbený. Nemohu ale říct, kolik jsem jich měl, protože jsem gentleman. Ale hlavně bych to nedokázal spočítat. Měl jsem jich víc než James Bond,“ prohlásil kdysi. 

Který Bond byl nejlepší podle bondovského záporaka, herce Jeroena Crabbé?

Video
Video se připravuje ...

Bondovský herec Krabbé: Kdo je lepší Bond: Connery nebo Craig? Petr Macek, Jan Jedlička

Vladimír Brabec, který Moora daboval, na něj vzpomíná. Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec: Jak vzpomíná na dabing M*A*S*H a bondovek? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
16 fotografií

Roger Moore byl James Bond s grácií. Podívejte se, jak vypadají novější bondovky:

Video
Video se připravuje ...

James Bond ve filmu Spectre Youtube/BPŽ