Když před pár dny zmizely z hotelového pokoje šaty, jejíchž cena se odhadovala na 3,6 miliónu korun, okamžitě byl celý svět na nohou. Pátrání po honosné večerní toaletě herečky Lupity Nyong'o jelo na plné obrátky a policie hlásila, že pachateli je na stopě.

Jenže teď to vypadá, že lupič samotné strážce zákona předběhl, když jim svůj lup vrátil. Policie obdržela v pátek okolo druhé hodiny odpoledne anonymní telefonát, že šaty jsou ukryty v černém igelitovém pytli v umývárně blízko posilovny hotelu. Když tam ochranka přiběhla, oscarová róba tam skutečně byla.

Ihned poté se samozřejmě začalo spekulovat, proč zlodějíček svůj „poklad“ vrátil. A vysvětlení všem vyrazilo dech. Šaty jsou zcela bezcenné. I když bylo deklarováno, že mají díky svým 6 000 perlám miliónovou hodnotu, opak je pravdou. Perly jsou falešné!

Korunu celému příběhu poté nasadil samotný módní dům, u kterého byly šaty zhotoveny. „Nikdy jsme netvrdili, že jsou perly pravé. Všichni věděli, že jsou falešné,“ řekl zástupce značky Calvin Klein. Chtěl tak poukázat na to, že jediný, kdo stále vykřikoval, jak jsou šaty cenné, byl stylista samotné herečky, který teď může tak akorát chodit kanály.  

Fotogalerie
8 fotografií