"Po loňské návštěvě náčelníka Apačů uvítáme představitele hobitů ze Společenstva prstenu. Frodo celý festival nejprve při kmenovém obřadu pozdraví, slavnostně uvede a zahájí. Poté se odebere do Undergroundového stanu Ivana M. Jirouse, kde nebude stříhat ušima, ale míchat své desky," uvedl zakladatel festivalu Martin Věchet. Wood bude tak jedním z prvních účinkujících, který dle festivalového úsloví jako první nadzvedne Krakonošovi pokličky.

Zakladatel trutnovského festivalu přezdívaného Český Woodstock připomněl, že kniha Pán prstenů anglického autora J. R. R. Tolkiena se v 80. letech šířila v samizdatu a oficiálně v Československu nemohla vyjít. "Mordor strašil i komunisty. Nyní přijede do podhorského ležení jeden z jejích hlavních filmových představitelů," podotkl.

Také festival Rock for People, který nabídne od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku kombinaci prověřených jmen a nových talentů, láká na známou filmovou tvář. Do Hradce Králové míří hrdina akčních filmů 90. let, režisér, scénárista a producent Steven Seagal. "Seagal je velmi dobrým kytaristou a zpěvákem, který ctí tradice velkých mistrů," sdělila za pořadatele Lucie Čunderliková.