Ve 20:35 dosedlo letadlo s Justinem Timberlakem na palubě na pražské letiště. Zpěváka doprovázel jeho zhruba desetičlenný tým. Dorazil soukromým tryskáčem. České fanoušky však nepozdravil, z letištní ranveje se vydal rovnou do hotelu Four Seasons, kde před ním bydlel slavný pár Kim Kardashian a Kanye West.

Přílet Timberlakea byl přitom spjatý s velkým očekáváním. Americký hudebník a producent vystoupí již 3. června v pražské O2 areně, kterou se mu podařilo vyprodat. Jde přitom o vůbec první Justinův koncert v Česku - do Prahy zavítal v rámci The 20/20 Experience World Tour. "Dveře haly se pro návštěvníky otevřou v 18:30. Před hlavní hvězdou vystoupí dýdžej. Samotný koncert nabídne přibližně dvouhodinovou velkolepou show," uvedl Petr Novák z pořádající společnosti Live Nation.

Světelná a laserová show Justina T.

Turné následuje po celosvětovém úspěchu loňského alba The 20/20 Experience, které později doprovodila ještě jeho druhá část. Koncert obsahuje přibližně tři desítky skladeb. Kromě posledních oceňovaných singlů Mirrors nebo Take Back The Night dojde i na hity jako SexyBack, Cry Me A River či What Goes Around... Comes Around.

"Rok 2013 byl rokem Justina Timberlaka a jeho The 20/20 Experience World Tour. Ve velkolepé show s propracovanou choreografií je tolik světel a laserů, že by tenhle koncert mohl soupeřit s The Wall," napsal redaktor amerických novin The Star-Ledger.

Kromě vyhlášení Mužem Roku časopisem Go byl Timberlake, který má za manželku herečku Jessicu Biel, nedávno oceněn třemi cenami American Music Awards. A to včetně kategorie pro Nejoblíbenějšího pop/rockového mužského umělce. Jeho posledního alba se pak prodalo více než čtyřmi miliony kusů po celém světě. Šlo o nejúspěšnější mužský albový debut za posledních pět let a zároveň o nejprodávanější digitální debut v historii USA od mužského umělce.

Třetí nejvíce vydělávající star

V tabulce nejvíce vydělávajících hudebních hvězd byl Timberlake loni podle amerického magazínu Billboard Timberlake s částkou bezmála 31,5 milionu dolarů na třetím místě. Více vydělala jen countryová zpěvačka Taylor Swift a její žánrový kolega Kenny Chesney. Timberlake se také podílel na dosud nevydaném singlu Love Never Felt So Good od Michaela Jacksona, který je součástí jeho letos posmrtně vydaného alba Xscape.

Justin Timberlake se narodil 31. ledna 1981 v Memphisu ve státě Tennessee. Do povědomí posluchačů se dostal jako člen chlapecké skupiny 'N Sync. V roce 2002 vydal své první sólové album nazvané Justified. Založil vlastní nahrávací společnost nazvanou Tenman Records a oděvní značku William Rast. Objevil se i v několika filmech, například Alpha Dog nebo V řetězech, a namluvil jednu z postav ve třetím pokračování Shreka.