Pár minut po sebevraždě Ivety Bartošové se policii ozvala mladá žena s tím, že byla nejspíš posledním člověkem, který viděl zpěvačku živou. „Byla hubená, šla podezřele velmi pomalu, šla tak divně, takhle normální člověk nechodí. Měla černé oblečení, nějakou čepici a nesla košík,“ svěřila se tehdy mladá svědkyně.

Jenže nyní se podle serveru Super.cz objevila další žena, která Ivetu také viděla ve chvíli, když si šla pro smrt. „V ten osudný den, kdy Iveta zemřela, ji viděla, jak míří na druhou stranu, než když vždycky šla nafasovat nějaké to pití do obchodu. Nešla do města, ale k rybníku a kolejím. Prý na sobě opravdu měla černé oblečení, ale žádný košíček a už vůbec ne paruku, jak se psalo. Vyšla zadními dveřmi domu na zahradu, vilu obešla a na ulici se dostala přední brankou,“ prozradil serveru Ivetin soused, který o druhé svědkyni informoval.

Ivetu tedy v posledních minutách života viděly dvě ženy, ovšem jejich výpovědi se neshodují. Server Super.cz krátce po smrti Bartošové však přišel s informací od tajného zdroje z vyšetřování, že policie vrátila Rychtářovi po smrti Bartošové věci, které měla na sobě, mezi nimiž byla i černá čepice. Košíček, o kterém mluvila mladá žena, se však nikdy nenašel.