Kolem deváté hodiny ráno odjel Josef Rychtář na policejní stanici na Pankráci, kde byl vyslýchán kriminalisty. Výslech trval dlouhých pět hodin. „Pan Rychtář měl jistě policii co vysvětlovat, pětihodinový výslech mi rozhodně nepřijde jako jakkoliv přehnaně dlouhá doba,“ řekl Blesk.cz bývalý elitní kriminalista Josef Doucha.

Naskytuje se hned několik možností, kvůli kterým tam Josefa Rychtáře policisté drželi tak dlouho. „V jeho případě se jistě policie zabývá i tím, proč poté, co několik dní před sebevraždou našel dopis na rozloučenou, to neoznámil policii, ani to jinak neřešil,“ prozradil jeden z důvodů Rychtářova pobytu na stanici.

Policie nechce ponechat nic náhodě, a tak Rychtář musel také vysvětlovat to, jaká byla situace u nich doma před tím osudným dnem. „Byl to člověk, který byl po dlouhou dobu nejblíž osobě, která si sáhla na život. Policii tedy zajímá, jak se ta osoba chovala v poslední době před svou smrtí,“ dodal Doucha.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu účast na sebevraždě," řekla televizi Prima státní zástupkyně Kamila Vildová. "Jedná se o naprosto standardní postup v takových případech," dodala.

Během toho, co Rychtář vypovídal ve věci sebevraždy Ivety Bartošové, pohřební služba vyzvedla z patologie ve vinohradské nemocnici její tělo a následně ho v rakvi odvezla do strašnického krematoria. Tam bude uloženo do pohřbu. Kdy a kde se bude konat, Rychtář ani Ivetina rodina dosud neoznámili.

Jen co se Rychtář asi ve tři hodiny odpoledne vrátil domů do uhříněvské vily Ivety Bartošové, dorazili za ním v závěsu kriminalisté. Do domu opěv vstoupila rusovlasá vyšetřovatelka se svým kolegou a několik minut pobyla uvnitř. Nesla s sebou fascikl dokumentů. Když vycházela, dokumenty v podpaží nesl právě kolega. Ukáže postupující vyšetřování, jestli byla u Rychtáře naposledy, či nikoli...

Video
Video se připravuje ...

Pohřební služba nakládá tělo Ivety Bartošové a odváží ho do krematoria ve Strašnicích Petr Soukup