Dramatická scéna se totiž natáčela na základě skutečné události. „Nehoda autobusu byla inspirována skutečnou tragédií, která se stala na začátku ledna u Horoměřic,“ prozradila deníku Aha! koordinátorka Ordinace Kateřina Kotalová. Podle ní sice nešlo o přesnou rekonstrukci nehody, ovšem podobností bylo víc než dost.

Vzhledem k tomu, že se díly natáčí asi s dvouměsíčním až tříměsíčním předstihem, na place se herci kvůli autonehodě sešli již 8. března. Nejenže byly ještě mrazy, ale všichni měli navíc v živé paměti i skutečnou kolizi autobusu s osobním autem, která si vyžádala tři mrtvé, 45 zraněných a dvě děti v umělém spánku.

„Zemřela řidička osobního vozu a dva lidé z autobusu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová. Třetí obětí byl šofér autobusu. Jak uvedli svědci, autobus po střetu s autem vyletěl z vozovky, sjel z příkrého náspu silnice a asi po třiceti metrech narazil do stromu.

Někteří pasažéři vypadli ven, jiní zůstali zaklíněni ve vraku a museli být vyprošťováni hasiči. Cestujících bylo ale na místě víc než lékařů a sanitek, a tak záchranáři museli zraněné třídit na základě stavu a transportovat je na různá místa v určitém pořadí.

Všechny tyto manévry nyní napodobila i Ordinace. „Použil se původně pojízdný, byť vyřazený autobus, který mechanici zničili tak, aby vypadal jako po havárii a připomínal nehodu. V něm vyřezávali prostor pro zapasování stromu. Na dílně se připravoval tři dny,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj ze štábu.

Kromě herců se na place pohybovali i odborníci. „Na místě bylo skutečných patnáct hasičů, velitel zásahu, šest policistů, osm saniťáků, šest osob v doprovodných vozech a tři odborní poradci – lékař, hasič a záchranář,“ doplnil zdroj. Práci navíc to znamenalo také pro maskérky, které si musely vzít do parády desítky komparzistů a spolu s kostymérkami napodobit zranění a zubožený stav účastníků nehody.

VIDEO: O drama v Ordinaci nikdy není nouze. Podívejte se, jak Marek brutálně zbil Vojtu

Video
Video se připravuje ...

Marek brutálně zbije Vojtu. TV Nova

 

Fotogalerie
49 fotografií