Herečka Andrea Růžičková dlouhou dobu neřídila, bylo to proto, že v osmnácti letech byla svědkem tragické nehody, během které zemřela sedmnáctiletá dívka. „Řidičák jsem si udělala v 18 letech na Slovensku, od té doby jsem ale neřídila. Měla jsem tak nějak pořád velký strach. V té době jsem byla taky svědkem autonehody, kde nám před očima umřela holka, které bylo 17 a byla z vedlejší vesnice. Byl to silný zážitek. Strachu z nebezpečí jsem se nedokázala dlouho zbavit,“ sdělila Blesku Andrea. 

Právě rodina ji teď přesvědčila, aby znovu usedla za volant. „Dnes už mám rodinu a potřebuji být chvílemi samostatná, co se přesunu týče. Pořídili jsme si nové auto s automatickou převodovkou, takže odpadá stres, že mi to někde může chcípnout,“ dodává herečka. 

Po patnácti letech je tak znovu za volantem a i přesto, že prošla autoškolou, teď se musí znovu vše učit. „Po těch 15 letech je to, jako kdybych seděla v autě poprvé. Vše se učím znovu. Myslím, že jsem mnohem klidnější, než když jsem dělala autoškolu. Taky je to samozřejmě i o učiteli. Teď, na rozdíl od prvních zkušeností, mám učitele klidného a zkušeného. Nedávno jsem poprvé vyjela mezi lidi do ulic, to je asi pro mě nejnáročnější. Lidi, kola, auto, tramvaje, semafory, značky, mám pocit, že je toho strašně moc. Chce to praxi a snad si to sedne. Když jsem ale vystoupila, třásla jsem se ještě asi dvě hodiny,“ říká Andrea.  

To, že jízda není žádná procházka růžovou zahradou, ví moc dobře i její manžel Mikoláš Růžička (38), který ji podporuje, jak jen to jde. „Manžel mě podporuje na 100 %. Je mým druhým učitelem. Vždy mi vše v klidu vysvětluje a myslím, že ocení, když mu například během dlouhé 8hodinové cesty na východní Slovensko trochu ulevím a vezmu na chvíli volant do svých rukou,“ uzavírá herečka, která se svým manželem vychovává syna Tobiáše, který přišel na svět v srpnu 2017.

Fotogalerie
26 fotografií