Pokolikáté jste v Praze?

Jsem tu celkově popáté. Většinou jsem tu měl vystoupení v koncertních síních nebo třeba v rámci festivalu Prague Proms.

Takže by se dalo říct, že jste si Prahu oblíbil?

Je to úchvatné a ohromující místo! U nás doma navíc velmi populární, a to nejen kvůli takzvaným "rozlučkám se svobodou" (smích). Je skvělé navštěvovat Prahu z mnoha jiných důvodů. Dýchne tu na vás historie, město má svůj osobitý rytmus.

Už jste ochutnal české pivo?

Ano, samozřejmě. I když nejsem klasický "pijan" piva, musím říct, že máte zřejmě nejlepší pivo na světě. Zejména Plzeň a Budvar jsou lahodné nápoje. Myslím váš originální Budvar, nikoli ten americký zmetek.

Když už jsme u lehčího tématu, líbí se vám české ženy?

Ano, samozřejmě velmi, máte nádherné ženy.

V Praze budete hlavní hvězdou Plesu v Opeře, máte pro zmíněnou akci připravené nějaké speciální překvapení, například vystoupení?

V první řadě jsem moc rád, že na Plese v Opeře budu. Moc se na něj těším. Už několik let dostávám nabídky na to, abych se akce zúčastnil. Vždycky jsem chtěl, ale bohužel to nešlo skloubit s mým programem. Jsem proto teď velmi šťastný, že mi to tentokrát vyšlo. Navíc to místo má speciální kouzlo! Jsem trochu nervózní, že ples zahájím, nicméně mám připravené i své pěvecké vystoupení.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Plesu v Opeře: V dětství ho šikanovali! Kristýna Léblová, Petr Soukup

Budete tancovat? Jste dobrý tanečník?

Obávám se, že budu muset tancovat. (smích) Ale musím vás zklamat, nejsem dobrý tanečník. Moje žena mi říká, že mám obě nohy levé, no a manželky mají vždycky pravdu. (smích)

Zároveň jste zde v Praze uvedl premiéru snímku One Chance, který je inspirovaný vaším životním příběhem. Jste s filmem spokojený? Kopíruje věrně váš život?

Musím říci, že tvůrci odvedli neskutečně skvělou práci. Ten film jsem si opravdu zamiloval a je třeba říct, že je opravdu do posledního puntíku reálný. Pro mě osobně je navíc velmi důležité dát prostřednictvím filmu lidem jednoznačný odkaz, zprávu, doporučení. Jde o to, že správnou životní cestu naleznete ruku v ruce s láskou.

Jak byste vystihl právě ten hlavní vzkaz/odkaz lidem skrze film jednou větou?

Můžete opravdu dokázat cokoli chcete, ale musíte za tím pořád a důsledně jít, neohlížet se zpět a dívat se dopředu.

Trochu z jiného soudku. Jste vítězem britského talentu a vzpomínám si, že jste svým zpěvem a životním postojem dojal i známého, ale velmi tvrdého porotce a producenta Simona Cowella. Je opravdu tak zlý a tvrdý na soutěžící?

Simon je především velmi spravedlivý člověk. To, že ne vždy říká hezké věci, ale není na škodu. V mé branži nepotřebujete pořád slyšet, jak jste skvělí. Abyste se někam posunuli, potřebujete slyšet i kritiku, v případě Simona konstruktivní. On přesně ví, co potřebujete, jak vás navést na správnou cestu. Bez zmíněné konstruktivní kritiky a následné sebereflexe se totiž nikam nedostanete.

Jaké jsou vaše plány pro tento rok?

Vše souvisí s uváděním mého filmu a samozřejmě koncerty. Mám naplánováno přes pět stovek veřejných vystoupení. Chystám se už brzy na Nový Zéland. Pak do USA, rok pak uzavřu turné po Asii a Evropě. V listopadu plánuji pár vystoupení doma, v Británii. Stručně řečeno mne čeká náročný rok, ale mít co dělat a být pořád v pohybu je dobré, ne? (smích)

Na závěr taková poznámka i otázka zároveň. Je těžké zůstat po tak velkém úspěchu pořád tak skromný, jako jste byl na začátku kariéry, respektive jaký jste pořád?

Víte, ze všeho nejdůležitější je být pravdivý sám k sobě. Když totiž nebudete, budete přemýšlet principiálně špatně a svede vás to z cesty, pak zjistíte, že to nejste vy, a to je špatně. Snažím se, abych byl pořád k sobě upřímný. Nejde o to, že to okolí ocení, jde o to, že já sám cítím, že je to tak správně.

Blesku se podařilo získat i exkluzivní rozhovor s mužem, který hlídal také světoznámého herce Toma Cruise. Nyní se stará právě o Paula Pottse.

Jaký je Paul Potts? Jaké jsou jeho manýry?
„Pan Potts, to je skromný člověk, velice milý. S každým, kdo ho oslovil, prohodil pár slov a vždy s úsměvem. Práce s ním byla rozhodně pohodová.“

Koho jste hlídal ze slavných celebrit?
„Například to byl Tom Cruise.“

Kdo vás nejvíce otravoval svými nároky?
„Pokud děláte svou práci dobře, nikdy vás nároky klientů nemohou překvapit.“

Jaký výcvik musíte mít?
„Je nutné mít fyzičku, umět pracovat a komunikovat s lidmi a zároveň být psychicky vyrovnaný. Tato symbióza je nezbytně nutná pro tento druh práce.“

Jak to děláte, když se vám chce na záchod a nesmíte zrovna odejít?
„Herec nebo tanečník si taky nemůže odskočit během představení a musí to kousnout. Tak to děláme i my. Zkrátka a dobře, jednou z podmínek je mít dobrý močový měchýř. (smích) Ne, dělám si legraci, ale myslím, že se to dá vydržet vždy.“

Už někdo zemřel během výkonu vaší služby?
„Z mé předešlé práce takové zkušenosti mám. Vždy je to velká rána pro celý tým, ale u CENTR GROUP se naštěstí něco takového nestalo a přeji si, abychom se i nadále obešli bez takových situací.“