„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s radostí oznamují, že pojmenovali svého syna Louise Arthura Charlese. Miminko bude známé také jako jeho královská výsost, princ Louis z Cambridge,“ oznámil Kensingtonský palác na Twitteru.

Přitom to původně vypadalo, že přírůstek se bude jmenovat Albert. Už ráno o tom spekulovala britská média, která k tomu došla na základě zvláštní chyby na stránkách královské rodiny informujících veřejnost. Na nich totiž existuje link, čili odkaz, https://www.royal.uk/prince-albert. Když se na něj ale člověk pokusí kliknout, objeví se nápis „přístup zamítnut“.

Pokud se ale přepíše jméno na jakékoliv jiné, odkaz nefunguje a objeví se ohlášení „stránka nenalezena“. Vypadalo to, že už si někdo připravil půdu na to, že miminko dostane jméno Albert. Další indicií, o níž informuje britský Mirror, je, že stejným způsobem byla odhalena jména prince George (4) a princezny Charlotte (2).

Vypadalo to, že si Palác utrhl obrovskou ostudu a jméno malého princátka zveřejnil omylem nechtěně dříve, než měl. To se ale nakonec nepotvrdilo a princ William a jeho choť Kate se očividně rozhodli jinak. Jméno Louis tak trochu »zdědil« po bráškovi, jelikož se jedná o třetí jméno prince George.

Druhé jméno Arthur pak patřilo mezi největší favority mezi sázkaři. Kromě nich prorokovali též Alberta, ale i Jacka či Freda. Třetím jménem chtěl královský pár zřejmě poctít dědečka – Williamova otce, prince Charlese (69). Ten z toho má jistě velkou radost.

Třetí potomek se vévodkyni Kate narodil v pondělí 23. dubna a vážil 3,8 kilogramu. Pyšní rodiče ho ukázali veřejnosti už sedm hodin po porodu. Na jméno si ale veřejnost musela počkat až do pátku.

VIDEO: William a Kate představili prince Louise.

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Fotogalerie
34 fotografií

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Mohlo by vás zajímat: