Královnu během její cesty mezi poddané čeká pestrý program a řada společenských akcí. Tipněte však, jak královna cestuje? Vlakem. Na anglických nádražích se proto dají během její cesty čekat davy lidí, mávající na její počest anglickými vlaječkami.

Společnost jí dělá manžel Philip a nečekaně i Kate Middleton, vévodkyně z Cambridge, o které podle Bildu královna prohlásila, že je líná a marnivá... Že by platilo ono známé, přátele si drž blízko, nepřátele ještě blíž? Z fotek sice vypadalo, že si ty dvě dámy notují, skutečnost je ale jiná. Alběta je prý ledovou královnou a Kate se akorát veze podle jejích pokynů...

Jako vůbec první zastávkou se pro Alžbětu II. stal poté, co vytáhla paty z Londýna, středoanglický Leicester. Vyrazila se zde podívat na místní univerzitu, ale i módní přehlídku.

Vrchol oslav jejího šedesátiletého panování, díky kterému se již nyní nesmazatelně zapsala do anglické historie, však přijde až v červnu. To se uskuteční mj. slavnostní plavba tisícovky lodí po Temži či velký koncert v Buckinghamském paláci.

Fotogalerie
16 fotografií