Slavné tváře, známé tvůrčí osobnosti TV Nova si tento rok (a jistě i další) museli společenský, masově sledovaný a veřejnoprávní ČT v přímém přenosu vysílaný ceremoniál TýTý odpustit. Měli od vedení účast striktně zakázanou. Zmíněná Nova totiž se vší pravděpodobností chystá novou, na verdiktu odborníků, nikoli lidu zřejmě postavenou soutěž. Nejspíš takového televizního Anděla, zatímco TýTý je Českým slavíkem, v němž kvalita, názor profesionálů nerozhodují, neboť je záležitostí vox populi. Odrazem vkusu masové veřejnosti, zrcadlem lidové obliby.

Video
Video se připravuje ...

Bylo letošní TýTý poslední? Co si o tom myslí osobnosti? David Turek, Lukáš Červený, Jaroslav Bouda

I přes tento překvapivý fakt, si však některé z hvězd zmíněné televize Nova ceremoniál TýTý ujít nenechaly. Nebyli to samozřejmě zaměstnanci, celebrity zpravodajství, ale ikony populárních seriálů. Dámy Zlata Adamovská a Dana Morávková z letité ságy Ordinace či Hana Maciuchová z neméně nekonečné Ulice. Žádná z nich velké gala, dlouhou róbu nezvolila a přes povinnou, aktem danou formálnost zůstala značně civilní.

Proč ta bída, vážení?

Dlouhých toalet bylo letos výrazně méně než loni, žádoucí smokingy naprosto chyběly! Převažovaly formální, byznys stylu hodné outfity: Variace na koktejlky plus obleky s kravatou i ležérně rozhalenou košilí. Vyskytly se i zcela nemístné, pro nenucenou ulici typické stylingy. Jako světlé, na tělo přiléhavé džíny suplující kalhoty v kozačkách, jakými vyděsila slečna doprovázející zpěváka a herce Krause juniora…

Video
Video se připravuje ...

Daniela Písařovicová: Chci děti! Klidně si nechám pomoci lékařsky! David Turek, Lukáš Červený

Zdaleka ne každý muž zvolil černé či tmavě modré, pro ceremoniál povinné kvádro. Pár rudých motýlků věnčící krky hrstky postarších mužů působilo bizarně. Velké večerní róby, které se na TýTý v rámci etikety významného udílení cen popularity správně objevily, spíš přispěly k dojmu panoptika než k hvězdnému puncu výjimečného večera.

Moderátorka VIP zpráv Ivana Gottová, již stejně veřejnost především vnímá jako mladou ženu slavičího Karla, měla při volbě večerní kreace šťastnou ruku. Na rozdíl od muzikálové Evity Moniky Absolonové, které model Táni Kovaříkové nesedl, což nešťastný účes v doprovodu rudé rtěnky ještě umocnil. Při povinném pózování v rámci příchodů nejzajímavěji působila v notě très chic vyladěná hvězda seriálů, herečka Tereza Voříšková. Populární kuchař Pohlreich s ženou opět vsadil na extravaganci, která je dobrá, ale jejich zemitým typům příliš nesedne.

Video
Video se připravuje ...

Pře(o)pálení Parmová a Janotka: Nástřiky barvy a solárko non-stop? David Turek, Lukáš Červený

Moderátor večera Karel Šíp, jenž v udílení cen bodoval coby osobnost TV zábavy a také svou talk show Všechnopárty, se sice snažil, ale jistá rozvláčnost ubrala jeho zamýšlenému humoru břit. Obecenstvo spíš zdvořile naslouchalo, než se bavilo. Šípovi to v dosti nepadnoucím obleku zkrátka neodsejpalo, lidově řečeno. Na první ligu rozhodně nebyla ani scéna předávání TýTý včetně looku protagonistů, kteří se na ní objevili.

Letošní akt TýTý bohužel vyzněl dost provinčně, pohled na jeviště i do hlediště provokoval dojem, že se od listopadu osmdesát devět nic moc nezměnilo. Včetně vkusu hlasujících diváků. Kdo to tedy zvládnul na jedničku nebo alespoň se ctí? A kdo nudil, byl mimo, propadnul?!

Manželé Ivana a Karel Gottovi na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Karel Gott prvenstvím v kategorii zpěvák roku a absolutním vítězstvím v anketě popularity dal opět na vědomí, jak jsou vody diváckého vkusu stojaté. A také ujistil, že má dress code, eleganci tzv. v paži. Bez výhrad je i styling paní Ivany, která měla u letošní róby šťastnou ruku. Jednoduchý střih, vzor puntíků, bílá s akcentem žluté vyznívají velmi příjemně.

Monika Absolonová na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Monika Absolonová, hvězda nedávno uvedeného muzikálu Evita se možná kvůli hlavní roli Marii Evy de Perón nechala odbarvit na žlutě vyznívající blond, která jí stejně jako vlny, účes vůbec nesvědčí. Rudá rtěnka je k vlasům příliš, má k sexy eleganci daleko. A dojem nevylepší ani top z reliéfní krajky s krinolínou na úvaz v pase od Táni Kovaříkové, jež se s vizáží rovněž míjejí.

Jana Bernášková na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Jana Bernášková, aktérka řady seriálů včetně úspěšné ságy ČT 1 Vyprávěj, která se nyní připomíná na Primě v dílku Všechny moje lásky, k ikonám módy nepatří. Její nezáživné outfity mnohdy postrádají šmrnc. Ale v případě TýTý dostala uměřenost Bernáškové dosti půvabnou podobu střízlivé toalety s krátkými rukávky. Pudrově pastelový model je z hereččiny skříně, od britské zn. Karen Millen a to, že se jedná o konfekci, je na něm znát. Nicméně dobré, v konfekci chodí i vévodkyně Kate…

Gabriela Kratochvílová na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Gabriela Kratochvílová, Česká Miss 2013 z Chotěboře, která se po boku olympionika Šebrleho probojovala k moderování hlavního toku zpravodajství na TV Prima, nominaci na Objev roku se svým parťákem Romanem neproměnila a k diskuzi byla i její toaleta. Z návrhářské dílny Beaty Rajské pocházející model se sice s rizikem nepodšité, nohy od rozkroku odhalující krajky dost vkusně vyrovnal, nicméně otázkou je, zda tato dráždivá provokace konvenuje nynější televizní profesi České Miss.

Tereza Voříšková na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Tereza Voříšková, na filmovém plátnu i TV obrazovce frekventovaná, veřejností oblíbená herečka se v prezentaci na TýTý sympatickou přirozeností a jistým kosmopolitním puncem lišila. Dlouhý, večerní příležitosti konvenující svrchník a nijak zřetelná róba pod ním sice velkému gala včetně střevíců zcela neodpovídaly a dominanta šperku by jistě monolit černé rozsvítila, nicméně slunečními brýlemi korunovaný outfit kategorii creative black tie či très chic vyhověl.

Dana Morávková s manželem na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Dana Morávková, jedna z hvězdných stálic Ordinace v růžové zahradě, tento seriál ani TV Nova neprezentovala. Dělala doprovod svému muži, ctěnému muzikantu Maláskovi, který byl připravený převzít zrcadlo obliby za zpěvačku Lucku Bílou. Vzal si na to klasický černý oblek s bílou košilí a červenou vázankou, jež měla zřejmě ladit s tělo obepínající tubou koktejlek paní Dany. Nic proti tomuto reliéfně členěnému pouzdru, s nímž střevíčky na platformě nesouzní, ale ceremoniál TýTý si zasloužil větší parádu.

Manželé Pohlreichovi na TýTý
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

Zdeněk Pohlreich, jedna ze zažitých osobností TV Prima, představuje pragmaticky smýšlejícího, vulgárně mluvícího a k českým plotnám osvícenost přinášejícího kuchaře, který se svou ženou zhlédl v Japonskem inspirované sofistikovanosti oděvu s puncem extravagance. Modely, jež manželé ve vinohradském divadle ve valérech černé, šedé, stříbřité shodně předvedli, lze v rámci kreativitu protežující tolerance akceptovat. Ale s jejich zemitými typy, s podstatou vůbec, bez ohledu na stylistické chybky, zcela nesouzní.

Vítězové na pódiu TýTý 2014
Autor: Archiv Blesku, Herminapress.cz

P.S. Pohled na vítěze ankety TýTý. Včetně těch, jež pokřivené zrcadlo popularity za nepřítomné převzali. Herečka Simona Babčáková to v šíleném modelu se stříbrnými pajetkami posetou sukní učinila za skvělého herce Ivana Trojana. Komponista Jiří Vondráček za dceru, zpěvačku roku Lucii, která by mu na takové akce měla konečně koupit dobrý oblek, boty a bílou košili. Každopádně i bez těchto vsuvek komentářů platí, že pohled na jeviště a hvězdy TýTý má ke glamour světu daleko.

Fotogalerie
9 fotografií