„Vašek se na nás určitě dívá a je šťastný,“ pronesla Havlová v parku před Císařskými lázněmi nedaleko hotelu Pupp, ve kterém je ubytovaná. Jinak toho ale bývalá první dáma v horkém odpoledni moc nenamluvila. Raději nechala hovořit ostatní hosty.

Lavička Václava Havla v Karlových Varech je devátá na světě. Ta první byla umístěna ve Washingtonu. Koncept je dílem architekta Bořka Šípka – jde o křesla spojená stolem, jímž prorůstá česká lípa. Dagmar Havlová podle informací Blesku zůstane v Karlových Varech až do konce festivalu.

Všichni čekají, kdy a kde se herečka soukromě setká s hollywoodským kolegou Richardem Gerem (65). „Čeká nás společná večeře a pozvala jsem ho taky k nám domů. Bude si tak moci prohlédnout manželovu pracovnu. Ta je ve stejném stavu, v jakém ji opustil,“ svěřila se Havlová.

Schůzku si domluvili už na zahajovacím ceremoniálu, kde filmová hvězda vysekla poklonu Václavu Havlovi (†75). Odlet Gera z Varů je nicméně plánovaný na pondělní večer. Stihnou tedy to, co si domluvili?

Fotogalerie
9 fotografií