Italský herec Franco Nero, který si zahrál mimo jiné v českých filmech Post Coitum a Báthory, přistál na karlovarském letišti v 18:20 hodin. Čeští diváci si ho pamatují hlavně z drsné erotické scény s mladičkou Lucií Vondráčkovou ve filmu Post Coitum. Ta Francovi zcela nahá pózovala. To ho pochopitelně rozžhavilo natolik, že šel do naha také a nakonec si s Lucií užili pěkně divoký sex.

Franco vystoupil z letadla krátce po přistání. Byl notně unavený a velmi zarostlý. Na sobě měl černé džíny, černé triko a béžovou letní bundu. Takový ohlas, jaký měl však jeho předchůdce ve Varech Mel Gibson, však neměl. Před hotelem na něj čekalo všeho všudy dvacet lidí. Přeci jenom, Nero létá do Čech celkem často, také proto, že je dobrým kamarádem režiséra Juraje Jakubiska.

Franco po svém výstupu z letadla rozdal svým fanouškům pár podpisů a zmizel v autě, které ho odvezlo do hotelu Pupp. Nejspíš ani netuší, že kdyby jeho letadlo do Karlových Varů přistálo o 3 hodiny a 20 minut dříve, Nero by se setkal se svým kolegou Melem Gibsonem.

Gibson se ve Varech na festivalu zdržel dva dny. Přiletěl v pátek deset minut po poledni, aby zde převzal Křišťálový globus za přínos světové kinematografii. Ještě ten večer uvedl jeden ze svých prvních filmů Šílený Max, který se promítal v letním kině. Během soboty pak rozdal pár rozhovorů, byl hostem pořadu Marka Ebena Na Plovárně a dnes ve 14:40 Karlovy Vary opustil.