Kodym vše přiznal v rozhovoru pro rádio Frekvence 1. Braní drog se ale netýkalo všech členů skupiny, jen některých.

"Skupinu Lucie začaly rozkládat tvrdé drogy. Netýkalo se to všech členů, ale jen některých. Především kokain. Dokonce se mi jeden člen Lucie svěřil, že byl rok na pervitinu a tyhle věci začnou měnit osobnosti a pak ten přirozenej magnetismus, kterej tam byl v těch vztazích, tak se začal měnit," šokoval Kodym na Frekvenci 1.

Zpěvák tvrdí, že o braní drog vůbec nevěděl a vše se dozvěděl až zpětně. "O všem jsem se dozvídal zpětně a říkal jsem si aha, tak proto tolik změn," dodal. Kodym vyprávěl i o jistém muži, který Lucii doprovázel na koncerty a který podle něj byl dealerem drog.

"Věděl jsem, jak se jmenuje a že mě zdraví, ale nevěděl jsem, proč je na každém koncertě. Pak jsem se dozvěděl, že je to nějakej veledealer kokainu, kterej to tam zásoboval, říkal jsem, no co to je," řekl Kodym s tím, že nechápe, jak se někdo může povzbuzovat drogami. Podle něj je lepší sportovat.

Celá skupina Lucie se překvapivě společně objevila na letošním předávání hudebních cen Anděl. Po šesti letech se sešli David Koller, Robert Kodym, Břetislav Chovanec (P.B.CH.) a Michal Dvořák, aby převzali cenu Skupina dvacetiletí. Kapela Lucie vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou Pár fíglů v roce 1988. Během následujících šestnácti let vydali celkem sedm desek. Od 2. října 2004 má skupina tzv. tvůrčí pauzu, která trvá dodnes.

Skupina Lucie nikdy nepřiznala pravé důvody rozpadu. Na jejích oficiálních stránkách je pouze napsáno, že mají od roku 2004 plánovanou uměleckou pauzu, která stále trvá. Posledním hřebíkem do rakve skupiny byl odchod hlavního člena Davida Kollera na přelomu roku 2005 a 2006, kdy byla očekávaná jejich nová deska. Té se už fanoušci nedočkali...