"Kolem čtvrté hodiny ranní policisté při namátkové kontrole zastavili v ulici Za elekrárnou pětatřicetiletého řidiče pro podezření ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem alkoholu. Byl převezen na zkoušky přítomnosti alkoholu a drog v těle, které byly negativní," uvedla v pondělí k případu mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Tak jednoduché a přímočaré to ale zřejmě nebylo. Fotografie, které má Blesk.cz k dispozici a které brzy uveřejníme, ukazují, že Mareš byl ochotný dýchnout až dvě hodiny potom, co ho hlídka zastavila. Celou tu dobu očividně nervózní moderátor s někým telefonoval, kousal si nehty, chytal se za nos a dohadoval se s policisty. "Nadýchal jsem asi 0,1 promile, což je v richtigu," řekl v pondělí Blesk.cz Mareš a dodal: "Přišlo mi, že si mě vytipovali. Tak jsem požadoval test krve, abych vyvrátil veškeré pochybnosti. Měli podezření, že jsem pod vlivem alkoholu."

Poté co dýchnul, putoval s policisty na služebnu na Letné. Tam se za přítomnosti svého právníka, kterého přivolal, podrobil testu moči i krve. Fotokopii výsledků v pondělí dopoledne zaslal i do redakce Blesk.cz. Z testu vyplývá, že v pondělí v 8 hodin a 55 minut byl výsledek přítomnosti alkoholu a drog v moči negativní. Na výsledek krevních testů se čeká.

Zeptali jsme se policejní mluvčí Evy Kropáčové, zda je standardní, že řidič se podrobí dechovému testu až dvě hodiny od zastavení hlídkou. "Dechový test byl negativní, test na moč byl také negativní, na výsledky krve se čeká. Všechny testy byly provedeny v nejkratší možné době, více se k tomuto případu nebudu vyjadřovat," uvedla Kropáčová.

Kontrola po večírku SuperStar

Leoš v neděli večer společně se svou přítelkyní Hanou Svobodovou (22) nechyběl na večírku po finálovém večeru Česko Slovenské SuperStar v restauraci Na střídačce. Celý večer se zdržovali ve VIP prostoru, kde se podle svědectví přítomných hostů vydatně popíjelo.

Fotogalerie
12 fotografií