"Situaci v Libyi sleduju prakticky 24 hodin denně a nemůžu si pomoct, ale čím víc zpráv o tomto konfliktu čtu, tím víc si kladu otázku, do jaké míry tu jde ještě o lidi a do jaké míry jen o ropu. Všude kolem sebe teď vidím jen mocensko-politické boje, bomby a lži. Jsem tím znechucen a to rozhořčení muselo jednoduše ven," komentuje impuls, který vedl ke vzniku textu k písni Bombs and Lies, Kryštof Michal, který je až obsedantním sledováním zpráv známý.

Zmíněná píseň ohlašuje vydání nového alba Support Lesbiens, které se na trhu objeví 19.září. Skupina na jeho vzniku spolupracuje s Ecsonem Waldesem a vedle deseti skladeb, které vzešly převážně z autorské dílny tandemu Hynek Toman - Kryštof Michal, se na desce objeví i duet se zpěvačkou Tonyou Graves.

Dvě nové písně kapela představí v koncertní premiéře 23.června na Prague City Festivalu a následně budou ke slyšení na všech letních festivalech, které kapela letos absolvuje. Po vydání alba vyrazí Support Lesbiens na několikaměsíční klubové turné, které již tradičně zakončí v Praze.