Čtvrtlík se mezi operacemi a chemoterapiemi snažil pracovat. „Televize, knížky a procházky brzy začnou nudit,“ svěřil Blesku ještě za svého života. Hrál i v seriálech Kriminálka Anděl a Vyprávěj. Snažil se být soběstačný, vzhledem ke své těžké nemoci k sobě nechtěl nikoho připoutat. Z bližší rodiny se více stýkal jen s bratrem.

Herečtí kolegové se o Čtvrtlíkově smrti proto dozvěděli až z médií. Hercovou domovskou scénou bylo Divadlo pod Palmovkou. Právě tam bude podle ředitele Petra Kracika ve foyer vystaven jeho portrét. Stanislav Zindulka si se Čtvrtlíkem zahrál v jeho úplně posledním filmu Šejk.

„Je to strašná škoda, protože on byl talentovaný herec a navíc milý člověk,“ míní. „Je mi ho moc líto, vždyť byl v nejlepších letech, jen o devět let starší než já,“ přidal se Roman Vojtek, jenž s ním hrál ve Vyprávěj. „To, že nemoc vezme tak rychlý spád, jsme nikdo nečekal,“ svěřila herečka a dabérka Mirka Součková.

Fotogalerie
2 fotografie

Životní kroky Rostislava Čtvrtlíka

Čtvrtlík se narodil v Olomouci roku 1963. Vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Lipníku nad Bečvou, poté herectví na pražské DAMU. První angažmá získal v brněnském Státním divadle. Zde ztvárnil např. Laertese v Shakespearově Hamletovi, Radúze v Zeyerově Radúzovi a Mahuleně aj.

V roce 1992 odešel do Divadla pod Palmovkou, kde byl doteď. Hostoval i v Divadle v Celetné, v divadle ABC, v Divadle Na Fidlovačce a v Divadle v Řeznické. Hojně se věnoval dabingu.