V zajetí céček se naposledy David ocitnul v Bohumíně na reprezentačním plese města, který byl okamžitě vyprodán právě kvůli jeho hostování. David se na něm vrátil do osmdesátých let, které připomínal tuzex, bony, skořápky a samozřejmě tehdejší céčková „horečka“. „Pamatuji si, že céčka byla původně vyráběná jako součásti závěsů do oken. To šílenství, které céčka tehdy vyvolala mezi tak zvanými Husákovými dětmi, se nedalo jinak než zhudebnit,“ vzpomíná Michal David na dobu, kdy vznikl jeho další hit Céčka.

Nedám na ně dopustit!

Jak přiznává, je rád, že se céčka znovu vracejí do módy a stávají se opět cenným sběratelským artiklem. „Připomínají mi osmdesátá léta, na která nedám dopustit. Proč taky! Byl jsem mladý, slavný a s Krokami Františka Janečka jsem pálil jeden hit za hitem,“ podotýká David.

Přesto by současný život neměnil. „Mám skvělou ženu, dceru a dokonce i vnoučka. Loni jsem vydal dvě DVD, skončil ve Slavíkovi na pátém místě a napsal další muzikál. A moje písničky už poslouchá čtvrtá generace, o čemž jsem tehdy vůbec nesnil,“ vysvětluje Blesku Michal David.

Fotogalerie
5 fotografií

Céčka se staly hitem

Co ho však nejvíce dostalo, to byl prý loňský comeback v pražské O2 Aréně, kde přišlo rekordních 17 tisíc lidí. „To jsem s Krokami nikdy nezažil. Hráli jsme maximálně pro šest tisíc lidí,“ říká David. Právem pyšný je i na to, že Divadlo Brodway právě zažívá veřejnou generálku jeho nového muzikálu Kat Mydlář.

Jak se producent také netají, kdyby ale mohl, nejraději by se stejně vrátil do doby devadesátých let. Tehdy žil šťastný život s oběma dcerami do doby, než Michaela (+9) zemřela na zrádnou leukémii.

Fenomén céček byl tak silný, že o nich v roce 1984 nazpíval Michal David svůj hit, který dnes zároveň poslouchají čtyři generace.

...Céčka, sbírá céčka, v tom je ta léčka

a já jsem o tom neměl ani zdání,

céčka, že sbírá céčka, tak co mi brání,

jen abych sehnal je a běžel za ní.

Po městě bloudím od krámu krám,

někde i loudím, jinde se jen ptám,

korunou cinkám, že na to mám,

nikoho vůbec nedojímám...