Diváci se na představení Jaroslava těšili. Brzy jim ale dobrá nálada došla. „Když jsme vstoupili do divadla, na jevišti už ležela v posteli Jaroslava Hanušová. Představení nemělo žádný začátek ani konec,“ popsal Blesku další šokovaný divák.

Celý děj se točí kolem rodiny, která se přestěhovala ze Žižkova a bydlí na jevišti v Divadle U Hasičů. Rodina si před diváky žije svůj nudný život – smaží řízky, pije alkohol, kouří, kouká na televizi. A pravidelně si telefonuje s Lábusem. Ten rodině slíbí, že je přijde navštívit. „Teprve po hodině, kdy se nedělo nic, najednou do hry vstoupil Kaiser se slovy: Tak už jsme tu přes hodinu, a nic se neděje,“ popsal Blesku jeden divák. „To měl tedy pravdu, nedělo se vůbec nic,“ dodal. Podle jeho slov většina diváků nevěděla, zda jde o žert, nebo záměr.

Diváci tleskali, pak pískali a nakonec odešli

„Nejdřív jsme tleskali, pak pískali, odcházeli pro pití… Vypadalo to tak, že nás chce Kaiser utahat, abychom sami odešli.“ Do děje na posledních pět minut nakonec vstoupil i Jiří Lábus. To už ale většina diváků nevydržela a začala odcházet. Oldřich Kaiser je s mikrofonem v ruce jen tiše pozoroval. „Kdybych se nestyděl, tak odejdu po patnácti minutách. Po delší době jsem vzal manželku do divadla a pěkně mi vynadala,“ prozradil Blesku starší manželský pár.

Oldřich Kaiser už předem avizoval, že svůj režisérský debut nechá jen tak plynout. Že to ale bude myslet doslova, nikdo netušil. Herec sice přestal pít, ale představením, ve kterém si zahrála i jeho dcera Karolina, jako by chtěl na lidech aplikovat nějakou protialkoholní terapii.

Hra Jaroslava, která pochází z pera Františka Ziky, byla premiérou a zároveň i derniérou. Naštěstí!

Fotogalerie
8 fotografií