Jméno Šárka Vojtková zná málokdo, její prsa ale viděly miliony diváků. Primácký magazín Top Star Šárku vypátral a jeho redaktoři se jí ptali, jak jí role lehké holky změnila život.

„Nebyla jsem na takovou popularitu připravená," přiznala se Vojtková, pro kterou byla role vedle Bolka Polívky a Dagmar Veškrnové (dnes Havlové) první a poslední zkušeností s filmem.

Film, který režírovala Věra Chytilová, nevyvolal jen kladné reakce. V roce 1992 si diváci na filmovou nahotu teprve zvykali a Vojtková přiznává, že někteří muži nerozlišovali mezi filmovou Irenkou a reálnou Šárkou. Vulgární pokřikování na ulici nebylo určitě nic příjemného a tak Vojtková využila šance a po boku svého přítele zmizela na čas do italské Modeny, kde se věnovala módě a textilnímu průmyslu.

Fotogalerie
5 fotografií

Nyní žije Vojtková v Brně a vlastní zde kosmetický salón. Kdyby dostala nabídku na další roli, přijali by ji. "Sama sobě to dlužím. Byla škoda, že jsem tehdy v herectví nepokračovala, protože by se mi možná podařilo své jméno prosadit a nebyla bych pro většinu veřejnosti Irenkou."