Ostatně to potvrzují i slova Milana Heina, šéfa Ungeltu. „Držím mu palce, aby se uzdravil,“ řekl Blesku Hein. Dál se ale principál ke Kaiserově diagnóze odmítl vyjadřovat. „Na to jsou odborníci, aby mu pomohli. Kéž to svedou!“ podotýká Hein, který se s Kaiserem rozloučil velmi nerad.

„Je mi hluboce líto, že jsem se s Oldřichem jako s hercem ve svém divadle musel rozloučit. Lidsky na něj ale myslím a přeju mu, aby byl v pořádku,“ netají se Hein.

I reakce Kaiserových nejbližších nasvědčují tomu, že se někde herec dává do kupy. Exmanželka Naďa Konvalinková zarytě mlčí, největší kamarád Jiří Lábus také. „Nezlobte se, nebudu se k Oldovi vůbec vyjadřovat. Ani jestli jsem ho viděl nebo slyšel,“ řekl v pondělí Blesku jindy sdílný Lábus.

Léčba inkognito?

A Martin Dejdar, se kterým hrál Kaiser léta v Ypsilonce? Nemá o kamarádovi ani páru. „Nemluvil jsem s ním od toho vyhazovu, ani jsem ho neviděl,“ řekl Dejdar, který nevylučuje, že je Kaiser někde inkognito na léčení. „Já bych byl první, kdo by mu chtěl v tom pomoct. To Olda ale musí chtít, jinak to prostě nejde,“ míní Dejdar.

Hein, Konvalinková, Dejdar i Lábus byli přesvědčeni, že Kaiser dal nadobro s alkoholem pokoj. Tomu, že na představení v píseckém divadle přišel zpitý pod obraz a představení se muselo zrušit, nechtěli vůbec uvěřit. Hůl nad ním ale ještě nezlomili a do jednoho jsou mu ochotni s démonem alkoholu pomoct. Musí ale chtít. „Musím s ním nejdřív mluvit,“ potvrzuje exmanželka Naďa.

Fotogalerie
1 fotografie