A vdova po Mukovi ještě přilila olej do ohně. Rozhodla se, že se ve čtvrtek zúčastní rozloučení v Divadle Broadway, kde zakázala vystavit rakev se zesnulým Petrem. Teprve poté odjede na samotný pohřeb do jižních Čech, kam mezitím bez ní rakev se zpěvákovými ostatky dorazí. A aby absurdit nebylo málo, vdova si nepřeje, aby jí kdokoli kondoloval.

„Eva Muková se smutečního aktu zúčastní, ale skutečně si nepřeje vyjadřování soustrasti,“ řekl Blesku rodinný přítel, producent Oldřich Lichtenberg. Proč, to neřekl. Sám vdovu přemlouval, aby uspořádala veřejný pohřeb. „Nepodařilo se mi rodinu přemluvit,“ říká Lichtenberg. Smutní jsou i další Mukovi kamarádi. „Petr by si zasloužil pořádný pohřeb,“ tvrdí Michal David. Filip Renč jde ještě dál. „Tohle mi připadá sobecké,“ vzkazuje na adresu rodiny. A smutná je i Lucie Bílá. „Moc mě to mrzí. Ale nedá se nic dělat,“ řekla včera Blesku.

Chtěli vzdát hold, nesmí...

Zasloužil by si podle mě větší okázalost,“ dodal Lichtenberg. Rozčarovaná je i Mukova velká kamarádka Vendula Auš Svobodová. „Je to divný, když nemáte možnost položit k rakvi kytku. Mrzí mě to,“ svěřila Vendula, která po smrti Karla Svobody (†68) také nejdřív zvažovala soukromý pohřeb. „Bála jsem se, že to neustojím. Potom jsem si ale řekla, že to těm lidem, kteří ho milovali, nemohu udělat. Tak jsem si radši vzala antidepresiva a šla do jámy lvové,“ dodala Vendula.

 

Oldřich Lichtenberg (47)

„Chápu ten žal a tu hořkost. Petr ale přece patřil i tak trošku svým fanouškům jako několikanásobný Stříbrný slavík. Zasloužil by si podle mě větší okázalost.“

253097:gallery:true:true

Vendula Svobodová (38)

„Je to zvláštní, když nemáte možnost se rozloučit s blízkým člověkem a položit k rakvi kytku. Dost mě to mrzí, že to takhle dopadlo.“

Vendula Svobodová
Autor: Michaela Feuereislová

Lucie Bílá (44)

Nezbývá mi nic jiného než ctít rozhodnutí manželky. Ona má teď tu největší bolest. Já se s Petrem rozloučím vnitřně.“

 

Lucie Bílá
Autor: Dana Kolářová

Filip Renč (44)

Myslím si, že poklonit se před rakví by měli mít možnost všichni, kteří ho milovali. Tohle mi připadá trochu sobecké.“

 

Filip Renč
Autor: Malík, Mithofer, Hadač, Machan

Daniel Hůlka (41)

„Nechápu to, ale nedá se s tím nic dělat. Zasloužil si vzdát hold. Takto se mu ho dostane alespoň symbolicky.“

 

Daniel Hůlka
Autor: Blesk - Ladislav Křivan

Michal David (49)

„Velkej člověk by měl mít velké rozloučení. A Petr byl a zasloužil by si velkou rozlučkovou trachtaci.“

 

566165:gallery:true:true

 

Marta Jandová (36)

„Je to škoda. Myslím, že by Petra potěšilo, kdyby viděl tam seshora, kolik měl přátel, kamarádů a fanoušků.“

 

Marta Jandová
Autor: Dana Kolářová, Jakub Ludvík