Škody by možná byly větší, nebýt ráznosti zpěvačky Ivy Frühlingové (27), které se zastala svého partnera. „Celou kauzu SkyEurope jsem rozjela já,“ přiznává teď s trochou nadsázky Frühlingová.

Její přítel Honza pracoval jako pilot pro SkyEurope, a když se firma dostala do potíží, dostal výpověď. Dlužili mu však několik platů, a tak do toho vložila Frühlingová. Začala SkyEurope vyhrožovat svými kontakty v médiích! Peníze však na Honzův účet stále nepřicházely. Iva přitlačila na pilu a svoji hrozbu začala plnit. Díky jejím aktivitám se odvysílaly i první reportáže o platební neschopnosti SkyEurope na televizní obrazovce. Šéfové SkyEurope roztáli jako zmrzlina v peci a začali platit. Tedy jen něco a jen někomu… „Honza jako jeden z mála pilotů SkyEurope své peníze dostal. Jen mu ještě dluží odstupné,“ potvrdila Blesku Iva.

Na Blesk se s problémy s výplatami ve SkyEurope obrátila již na podzim, kdy o potížích v této nízkonákladové letecké společnosti málokdo tušil. Tehdy však firma všechny potíže rázně popřela.

Přítel Frühlingové už nelétá, věnuje se podnikání. Má firmu, která vyrábí a vyváží do Evropy učebnice pro začínající piloty. Podle partnerky mu ale létání chybí a chtěl by se k němu vrátit.