„Snad už nadosmrti operační sál nenavštívím. Takhle po nemocnicích se žít nedá,“ pronesla herečka k režiséru Jiřímu Adamcovi, když dotočila poslední scénu v Pojišťovně štěstí.

O dvanáctiměsíční pobyt Jiráskové střídavě doma a střídavě po nemocnicích se zasloužilo v červenci minulého roku zauzlení střev. Jen co se herečka po operaci břicha vrátila domů, ale upadla a sanitka ji opět vezla na operační sál. Jirásková musela podstoupit operaci totální endoprotézy. Když byla kyčel ovšem operována, rozbouřila opět střeva v dutině břišní a Jirásková musela na operaci třetí.

„Byla jsem přesvědčena, že to byla poslední narkóza,“ přiznává herečka. Ale nebyla. Dvojnásobná operace střev ztenčila natolik břišní dutinu, že herečka měla potom se střevy a břichem stále větší potíže. A v poslední době takové, že se lékaři začali bát vyvalení dutiny břišní.

„Podstoupit operaci kýly je skutečně nutné. Mřížkou zpevníme břišní stěnu a bude všechno v pořádku. Naštěstí je Jiřina Jirásková drobná a bříško žádné nemá,“ míní lékaři. Přestože si Jirásková v nemocnici pár dní poleží a nejde rozhodně o banální zákrok, na operaci se herečka koukala celkem optimisticky. „Je do jen drobná kosmetická úprava,“ říkala.

Víc než operace jí prý vadí fakt, že se o víkendu nebude moci o zúčastnit dotočné Pojišťovny štěstí. „To mě dojalo, že se Jiřina víc starala o seriál, než o operaci. Fakt je, že když měla ona poslední klapku, plakala,“ svěřil režisér Adamec.