Ve stejném termínu, kdy se konal už 11. ročník tradiční Stodoly, se o pár kilometrů dál odehrávala vzpomínková akce nazvaná Poslední kovboj.

Manželka zpěváka Marta Tučná a jeho dcery jsou zděšeny. "Je to hyenismus parazitovat na jméně mrtvého. Přiživují se na odkazu mého otce a na tradici Stodoly, kterou k uctění jeho památky každoročně připravujeme," uvedla dcera Tučného Gábina Novotná.

"Je mi z toho smutno, špiní mi to duši. Zvlášť když se Michal nemůže proti takovým nýmandům bránit," dodala vdova Marta Tučná.

Fotogalerie
4 fotografie

Příznivci Michala Tučného, kteří přes nevlídné deštivé počasí zamířili do Hoštic z různých koutů republiky, byli zmateni. Cestu do jihočeské vesničky totiž lemovaly plakáty zvoucí na koncert Poslední kovboj do nedaleké Jedraže.

Za konkurenční akcí je podnikatel Petr Zíka. Divákům nabídl vystoupení několika amatérských kapel a zpěváka Drobka, který napodobuje Tučného a zpívá jeho písně. "Tvrdě odmítám, že jsem zneužil jméno Michala Tučného a příští rok do toho jdu opět. Akce je určena pro skutečné milovníky country. Kdo chce, přijde k nám, kdo ne, může jít na komerční Stodolu," řekl Zíka.

"Nic podobného jsem v branži nezažil. Je mi z toho až nevolno. Lidé v sobě mají určité mantinely slušnosti, jsou ale bohužel mezi námi tací, kteří je nemají," řekl muzikant a herec Aleš Háma, který je na Tučného Stodole pravidelným návštěvníkem.

(Více o legendárním festivalu čtěte zde!)