Obrýlenou prodavačku a pomocnici v knihkupectví si zahrála Zuzana Fišerová, dnes již Svátková (59). Ve filmech se objevovala už od dětství, například v deseti si zahrála v seriálu Pan Tau.

Později jsme ji mohli vidět také v Setkání v červenci či v Pražské 5. Nejslavnější role ji ale čekala právě v komedii Ladislava Smoljaka (†78) a Zdeňka Svěráka (82) o falešném vrchním, který řádil v řadě restaurací a hospod.

Točilo se většinou ve skutečných podnicích a povolení k natáčení pro štáb sháněla shodou okolností právě Fišerová, která tehdy pracovala v kanceláři Restaurací a jídelen a filmařům. K úřednické práci se pak nakonec vrátila. Herecká dráha jí totiž nevyšla. „Čekala jsem, že ještě nějaká nabídka přijde, ale vzhledem k tomu, že mě nevzali na žádnou divadelní školu jsem pochopila, že talent zkrátka nemám. Takže se nedá nic dělat,“ posteskla si po letech v rozhovoru pro Sedmičku Zuzana.

Ta už se dávno živí něčím jiným a prodává zájezdy, ovšem případné roli by se prý nebránila. Těžko říct, zda si na ni ještě nějaký režisér vzpomene, každopádně Douchovou už by v ní stejně hledali marně. Více než třicet let od natáčení Vrchní, prchni! už vypadá úplně jinak. Nejenže přibyla sem tam nějaká vráska, ale Zuzana hlavně nenosí brýle a také si oblíbila zrzavou barvu vlasů, namísto »myší hnědé«, kterou měla ve filmu.

VIDEO:  Jak vypadají místa, kde točili Vrchní, prchni!

Video
Video se připravuje ...

Jak dnes vypadají místa, kde točili Vrchní, prchni! A unikát v Motole: Obědy vozí roboti Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

 

Fotogalerie
38 fotografií