Andrea Pomeje (29) v pátek šokovala, když na Facebooku přiznala, že její manžel je na tom nyní opravdu velmi špatně a už několik dní leží ve špitále se zápalem plic. „Jirka se hladovkou rakoviny nezbavil! Pouze se zastavila, což je podle předchozího agresivního chování tumoru velký úspěch," vysvětlovala také s tím, že lékaři tento druh léčby nedoporučují.

Ostatně již několik expertů naznačilo, že tzv. Breusseova metoda může pacientovi s rakovinou spíše ublížit, jelikož nádor může po ukončení hladovky vyrůst ještě rychleji a navíc dojde i oslabení imunitního systému. Právě proto je nasnadě otázka, zda i Pomeje nechytil zápal plic kvůli špatné imunitě způsobené půstem.

Jeho žena, která ho v nemocnici pravidelně navštěvuje, to ovšem nyní vyrátila. „Zápal plic vznikl bakteriálním zánětem kvůli dlouhodobé dysfunkci hrtanu od ozařování a následkem nemoci!" uvedla ve vyjádření pro web Expres.cz. „To bylo to jeho neustálé kašlání, co se léčilo přes 3 měsíce antibiotiky,“ dodala na vysvětlenou.

Jiří měl podle ní silný kašel v celém průběhu nemoci a navíc ho sužovaly i velké bolesti. V době, kdy držel hladovku a místo jídla konzumoval pouze šťávy a čaje, ho také sužovala velká únava. Přesto herec a producent vytrval celých 42 dní. 19. prosince pak experiment ukončil a čekal na ortel lékařů, zda se nádor přestal zvětšovat. Pokud ne, musel by na operaci, kde by mu odebrali hlasivky a mluvit by již mohl jen s pomocí tzv. slavíka. Podobně jako například český dabér Vinnetoua Stanislav Fišer (86).

VIDEO: Takhle ničili Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhalo na dětské onkologii!

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

Skutečně se zdálo, že léčba půstem zabrala, jelikož se Pomeje před Vánoci radoval: „Šíření rakoviny se zastavilo a zatím nemusím na operaci. Třetina nádoru na jedné hlasivce zmizela. Doktor říkal, že kouká, že mi to zmizelo." Jenže pak přišel zápal plic, který ho v jeho stavu ohrožuje na životě.

Vše o Jiřím Pomejem naleznete ZDE>>

Fotogalerie
53 fotografií