„Jedním z největších charakterových prvků inspektora Zoltána Maxe je to, že se obléká jako idiot. To jsem vymyslel právě já,“ smál se Kukura, který prý nemá vůbec v oblibě kriminálky. „Nebaví mě zobrazování detektivů v kožených bundách a teplákách nebo vyšetřovatelů s kymácivou chůzí,“ vysvětlil herec a spoluautor námětu a scénáře k Inspektoru Maxovi.

„Zoltán je člověk, který pomáhá lidem, kteří se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap, se svými chybami i neskutečnými sny,“ promluvil o svérázné hlavní postavě jedenáctidílného seriálu, který se na obrazovkách České televize objeví na jaře 2018.

„Musím se přiznat, že už mám plné zuby těch kriminálních seriálů, kde se ráno najde mrtvola a na konci se řekne, kdo ji zabil. Myslím, že by se mělo přikročit k jiným žánrovým možnostem,“ míní Slovák s nezaměnitelným hlasem, který si natáčením vlastně splnil svůj sen.

Další novinky ČT

  • Vzteklina

Další kriminální seriál o šesti dílech s názvem Vzteklina z prostředí Šumavska se bude točit kolem virologa Pavla Rogla v podání Kryštofa Hádka (35). Ten bude řešit nejen potíže se vzteklinou, ale i dvojnásobnou vraždu.

  • Dabing Street

Další novinka jarního programu na České televizi je komediální seriál Petra Zelenky (50) Dabing Street vycházející ze stejnojmenné hry, kterou napsal pro Dejvické divadlo. Ve dvanácti dílech se bude Klára Melíšková (46) jako majitelka dabingového studia ze všech sil snažit zachránit svou živnost.

  • Dukla 61

David Ondříček (48) natočil dvoudílný katastrofický film o největší důlní tragédii druhé poloviny 20. století v Československu, která si vyžádala životy 108 horníků. V hlavních rolích snímku uvidíme Marka Taclíka (44) či Marthu Issovou (36).

VIDEO: Marek Taclík: Nemůžeme končit každé představení ve skutečné krvi

Video
Video se připravuje ...

Marek Taclík: Nemůžeme končit každé představení ve skutečné krvi Andrii Konontsev

  • Metanol

Také další snímek vznikl na základě skutečných událostí. Ke vzniku dvoudílného filmu se stala inspirací metanolová kauza z roku 2012. Martin Finger (46) jako kriminalista zde vyšetřuje aktéry kauzy, kvůli níž u nás zahynulo 38 lidí. Další byli vážně poškozeni na zdraví. 

Fotogalerie
31 fotografií