Miloš Forman byl naposledy v Česku před šesti lety. Od té doby si na cestu dlouhou deset hodin letadlem netroufá. „Je mi to líto, ale ze zdravotních důvodů si to nemohu dovolit,“ napsal Blesku v prosinci 2011. A tak jeho synové nebo přátelé létají za ním na farmu do Connecticutu.

Snažíme se, abychom ho navštívili tak dvakrát třikrát do roka. Dřív jsme se víc potkávali v Evropě nebo v Čechách,“ řekl v rozhovoru pro týdeník Téma Matěj Forman, který je o pět minut starší než jeho bratr dvojče Petr.

Táta hodně a dlouho sportoval. Jezdili jsme na kole a večer v hotýlku jsme si pak dali tak tři hodinky mariáš, a přitom si povídali. Padala jména přátel a táta hned: ‚A jak se má, zavoláme mu!‘ Takže někdy budíme lidi uprostřed noci. Mariášek je velká radost, ale s tátou stačí sdílet čas a prostor, on je totiž úžasný společník. Má kolem sebe takovou míru svobody, že člověk vedle něj může pobýt a nemá pocit, že něco musí,“ dodal Matěj.

V roce 2007 se všichni tři Formani – Petr, Matěj a Miloš podíleli na divadelní hře Dobře placená procházka v Národním divadle.

VIDEO: S Martinou Formanovou měl do Česka přiletět i její manžel Miloš. Ale zranil se a zůstal doma.

Video
Video se připravuje ...

S Martinou Formanovou měl do Česka přiletět i její manžel Miloš. Ale zranil se a zůstal doma. Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod

Fotogalerie
28 fotografií