Wabi Daněk delší dobu bojoval se zdravotními problémy. V létě byl nucen kvůli zhoršujícímu se stavu zrušit všechny své koncerty. "Omlouvám se všem, kteří se v červenci těšili. Dostihly mě zdravotní problémy a já jsem nucen zrušit všechna oznámená vystoupení. Promiňte, moji milí, nikoho to nemrzí víc než mne,“ napsal letos v červenci na sociální síť folkový bard. Od té doby už nikde nevystoupil.

„Chodil jsem za ním a poslední dny na tom byl opravdu špatně,“ potvrdil ČTK Daňkův spoluhráč z projektu Ďáblovo stádo David Landštof a následně i rodina.


Zdroj: https://www.denik.cz/hudba/wabi-danek-rusi-kvuli-nemoci-koncert-na-cervenem-hradku-20170718.html
Muzikant před lety prodělal infarkt a mrtvici. Pak mu lékaři oznámili, že má kvůli nadměrné konzumaci alkoholu zničená játra. V roce 2010 přestal úplně pít. Zdravotní problémy ho ale neopustily.

"Byl to můj rituál. Před koncertem jsem si vždycky musel dát panáka proti trémě. Přitom stačí, když si člověk řekne: „Ti lidé tě nepřišli zabít a ledacos ti i odpustí.“ Kdysi jsem dokonce zatoužil žít na záchytce. Jako saniťák jsem vozil do Kroměříže opilce na záchytku a do „odmašťovny“, jak se říká protialkoholní léčebně, protože jsme ve Zlíně záchytku neměli," řekl v rozhovoru pro idnes.cz Wabi.

Muzikant se ve skutečnosti jmenoval Stanislav Jan Daněk. Původním povoláním byl řidič záchranné služby. Přezdívku Wabi získal písničkář, když na počátku kariéry pořád dokola hrál na kytaru písničky Jiřího Wabi Ryvoly (†59). Po zpěvákovi zůstala vdova Eva a děti Šimon, Renata, Markéta a Stanislav.

VIDEO: Zemřel Wabi Daněk (†70): Poslechněte si jeho slavnou Rosu na kolejích

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Wabi Daněk (†70): Poslechněte si jeho slavnou Rosu na kolejích 

 

Fotogalerie
5 fotografií