Nedostali jsme zaplaceno za tři měsíce a mé urgence nebral nikdo vážně,“ stěžovala si letos v dubnu manželka herce Josefa Dvořáka. Ředitel divadla a bratr herečky Evy Čížkovské Václav tehdy její nářky shodil ze stolu s tím, že je to celé nesmysl.

 

Jenže po půl roce se začaly ozývat další nespokojené hlasy, které na honorář měly čekat i tři měsíce. Konkrétně Michal Tarant, Petr Našic a Stanislav Lehký, informuje Echo24. Poslední jmenovaný nejenže ze souboru také odešel, ale odvezl ze scény i kulisy. Pár židlí, stůl, závěsy, kostýmy a podobné věci.

 

Čížkovský jakoukoli vinu ale popírá: „Za poslední měsíc měl dostat honorář, který samozřejmě nedostal. Jednak dluží smluvní pokutu, protože nedorazil na představení, jednak odcizil dekoraci, takže je na něj podáno trestní oznámení pro krádež.“

 

Zvěsti o nevyplacených honorářích jsou prý i v tomhle případě nesmysl. „Herci samozřejmě zaplaceno dostanou. Jinak bychom asi nemohli hrát. Ono se těch pomluv vyrojilo víc – třebaže Branické divadlo nebude od září zahajovat novou sezonu. Ale hrajeme a fungujeme. Jediné, co se stalo, že jsme trošku obměnili soubor,“ shrnul principál. Podle webu Echo24 teď ansáblu hrozí, že přijdou o dotace. Kontrolní výbor Prahy 4 prý vyzval radu městské části k pozastavení financí pro divadlo. 

 

 

VIDEO: Josef Dvořák a jeho žena: Občas máme doma Itálii!

 

2161395:gallery:true:true

 

Fotogalerie
15 fotografií