Když se pohybujete tak dlouho v českém showbyznysu jako muzikant Ivo Pavlík, seznámíte se s mnoha lidmi. S některými se jen potkáte a případně se ještě někdy v životě pozdravíte, s jinými vás spojí přátelství na celý život. Na hudebníkově pohřbu se objevili zástupci obou zmíněných skupin. Z té druhé však někteří zásadní hosté chyběli.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenková - pohřeb Ivo Pavlíka David Turek, Lukáš Červený

 

„Moc jsem si Ivoše vážil a je mi moc líto jeho skonu,“ pronesl František Janeček, který poslal na pohřeb jen věnec. S Ivo Pavlíkem je spolu spojovalo hlavně to, že byli v podstatě celoživotní konkurenti. Vládl mezi nimi však hluboký respekt. Janeček však odcestoval do Ameriky, proto na pohřeb nepřišel. „Heidi, kdybys cokoliv potřebovala, jsem tu pro tebe,“ poslal vzkaz vdově Heidi Janků.

Video
Video se připravuje ...

Karel Vágner - pohřeb Ivo Pavlíka David Turek, Lukáš Červený

Ve státech je také zpěvačka Helena Vondráčková, která na pohřeb nepřišla. Zavzpomínala však na svého kamaráda prostřednictvím Blesku a zaslala smuteční kytici se vzkazem Vzpomínám s láskou. Byl to kamarád a nikdy nezapomenu, jak nás v Ostravě zvali domů. Vždy se o nás nádherně postarali. Byl neskutečný hudebník, který miloval stejnou hudbu jako já, navždy budu mít Ostravu s ním spojenou. Ivošku, budeš tu moc chybět,“ řekla zdrcená Vondráčková.

Fotogalerie: Pohřeb manžela Heidi Janků Ivo Pavlíka (†84)
129 fotografií

Mnozí by na pohřbu čekali legendárního zpěváka Karla Gotta. Ten však nedorazil, protože ho opět skolila nepříjemná nemoc. Tentokrát se musí dostat z akutního zánětu hrtanu a průdušek. Na Pavlíka ale s láskou zavzpomínal. „Přestože jsem s Ivem Pavlíkem nikdy nespolupracoval, vážil jsem si jej a profesně uznával. Pokaždé, když jsme se setkali, jsem si s ním rád povídal. Vždy to pro mě byly inspirativní chvíle,“ řekl Gott.

Video
Video se připravuje ...

Václav Upír Krejčí: Na Ivo Pavlíka mám jen hrozné vzpomínky! David Turek, Lukáš Červený

Záhadou je, proč na pohřeb nedorazila zpěvačka Marie Rottrová. Tu totiž s Ivo Pavlíkem pojilo jedno z nejdelších přátelství, které vzniklo, když byli oba dva v Ostravě. Za její nepřítomností však zřejmě stál koncert v Bratislavě, který má zpěvačka uveden na svých oficiálních stránkách.

Nedorazila ani hudební skupina Olympic. Kapela v čele s Petrem Jandou však poslala omluvu a smuteční věnec. Proč se ale ani jeden z členů nepřišel rozloučit s kamarádem a hudebním parťákem, zatím není jasné.

Video
Video se připravuje ...

Standa Hložek na pohřbu Ivo Pavlíka: Špatně nesl smrt exmanželky Špinarové… David Turek, Lukáš Červený

Obřad to byl však krásný. Katafalk zdobily věnce z růží ve tvaru srdce od manželky Heidi Janků, a i když šlo o velmi smutnou událost, všichni s láskou vzpomínali na chvíle, které s Pavlíkem prožili. Mnoho ze smutečních hostů však bylo překvapeno až zklamáno, že nezazněla píseň, která byla typická nejenom pro Ivo Pavlíka, ale také pro jeho první manželku Věru Špinarovou, jež zemřela letos v březnu.

Píseň Jednoho dne se vrátíš se do vztahu těchto dvou muzikantských duší vepsala velmi silně. Kdysi totiž Pavlík Špinarovou přesvědčil, aby ji přezpívala z původní verze z filmu Tenkrát na západě do češtiny. Ona na to přistoupila a díky tomu se z ní stala jedna z největších legend české hudební scény. Místo této melodie však Heidi se synem Špinarové a Pavlíka vybrali písně zahraničních interpretů.

Fotogalerie
97 fotografií