Pavlíkovi nejbližší zvažovali více míst obřadu. Pracovně byl skladatel a hudebník nejvíc spjatý s Ostravou. Stejně jako jeho bývalá žena Věra Špinarová (†65), která zemřela jen pět měsíců před ním. Nakonec ale přece jen vyhrála Praha.

„Rodina chtěla, aby se s Ivošem mohli rozloučit všichni, kteří ho měli rádi,“ uvedla pro deník Aha! rodinná známá. Poslední rozloučení tak proběhne ve velké obřadní síni strašnického krematoria a začne přesně ve dvě odpoledne. Obřad bude rozdělen do dvou částí, z nichž první bude určena široké veřejnosti. Druhá by měla být soukromá, jen pro nejbližší rodinu zesnulého.

Na pohřbu dle přání Pavlíka zazpívá jeho vnuk Jakub Ryba (35). Jeho maminku Yvonnu Ivo zplodil s první manželkou Zuzanou. „Ivoš ho velmi miloval a fandil mu,“ cituje Aha! blízký zdroj rodiny.

Následně v úzkém kruhu rodiny dají skladateli poslední sbohem jeho nejbližší, vdova Heidi, dcera Yvonne s rodinou a syn Pavlíka a Věry Špinarové Adam (42). Do nebe mu společně pošlou tichou modlitbu.

Tajný scénář obřadu:

14:00 - Začátek rozlučky pro veřejnost

14:10 - Proslov nad rakví

14:15 - Píseň v podání vnuka Jakuba

14:20 - Pět nejoblíbenějších písní zesnulého ze záznamu

14:30 - Konec veřejné části pohřbu

14:45 - Soukromá rozlučka pro rodinu

VIDEO: Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy...

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy... David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
76 fotografií