„Karel byl dopoledne na Hradě na zkoušce a pak jel na obstřik hlasivek, kterým si pojistil, aby mu pomalu se léčící hlas večer neselhal,“ řekl Nedělnímu Blesku zdroj z bezprostředního Gottova okolí.

O pár minut později přišlo od zpěvákova managementu oficiální sdělení: „Pan Karel Gott zazpívá dnes večer na plese prezidenta republiky,“ napsala mluvčí Aneta Stolzová. Radost z toho měli nejen návštěvníci galavečera ve Španělském sále Pražského hradu, ale také prezident Miloš Zeman (72). „Zvlášť bych rád poděkoval Mistru Karlu Gottovi, který přes jisté, doufám, že ne vážné, zdravotní potíže v 11 hodin vystoupí. A jak jsem byl informován, už tady dnes zkoušel, i když on žádnou zkoušku nepotřebuje,“ řekl v úvodu plesu.

Výměna s kolegyní

Gott měl být původně půlnočním hostem plesu, ale tento post přenechal podle našich informací kolegyni Heleně Vondráčkové (69). „Kájovi to zpívalo dobře,“ prohlásila na adresu svého dlouholetého kolegy Helena. Ji i Gotta, který zpíval sedm písní, doprovázela na plese kapela Boom!Band Jiřího Dvořáka (49), s níž »sázeli« do lidí své největší hity.

Honorář 40 až 100 tisíc?

Všichni umělci, přes Gotta, Vondráčkovou, Daniela Hůlku (48) či Václava Neckáře (73), vystoupili na plese za honorář. Vzhledem k tomu, že výtěžek z plesu je určen na charitu, souhlasili umělci se snížením svého výdělku. „Každý měl svůj honorář, ale nižší,“ prozradil Nedělnímu Blesku zdroj ze zákulisí. Spekuluje se o sumě mezi 40 až 100 tisíci korunami. Přesnou částku ale nechtějí managementy zpěváků specifikovat.

Ples u Zemana roztančil Hrad. Kdo dorazil? Podívejte se do galerie:

Fotogalerie
50 fotografií