Když Vojta Kotek obsazoval role do svého režijního debutu Padesátka, měl jasno, kdo by měl hrát jeho otce – Oldřich Kaiser.

„Kdysi jsme spolu natáčeli tři dny v Paříži. Trávili jsme spolu veškerý čas a sedli jsme si natolik, že mi Olda říkal synku. A tak jsem si usmyslel, že mi v mém prvním filmu bude hrát otce. Několikrát mu z produkce volali, ale nereagoval. Tak jsem se za ním vypravil do divadla a roli mu nabídl. Nechtěl, ale nakonec to vzal,“ prozradil Blesk.cz talentovaný režisér.

„Natáčení s ním nebylo jednoduché, ale to prostě k Oldovi patří. On má svoje, a když to nepochopíte, tak s ním nemůžete pracovat,“ dodal Vojta. Jeho první snímek Padesátka patřil k nejnavštěvovanějším v kinech, ale přesto na něm balík nevydělal.

„Jako režisér jsem dostal honorář a to je vše. Příště si ve smlouvě řeknu o procenta z návštěvnosti, když vidím, jak to bylo úspěšné,“ míní se smíchem herec. Vojta nerad o svých financích mluví, ale vzhledem k tomu, že se teď věnuje natáčení reklam, tak na tom špatně nebude. A dámy, je volný!

Fotogalerie
11 fotografií