Tomáš Valík, který svou první hlavní roli získal v pohádce O Janovi a jeho podivuhodném příteli, si zahrál také například v pohádkové sérii Princezna Fantaghiro, kde ztvárnil roli prince Ivalda.

Čeští televizní diváci ho také mohou znát ze seriálů jako Rodinná pouta, Ulice, Pojišťovna štěstí nebo Četnické humoresky. Valík však nepůsobil jen ve filmu a televizi, ale byl také divadelním hercem. Nikdy však nebyl v žádném divadle ve stálém angažmá. Nejraději ale vzpomínal na své působení v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, kde hostoval v pěti inscenacích.

Dále pak vyučoval na pražské taneční konzervatoři Duncan Centre herecký projev a byl rovněž velmi vášnivým fotografem. V 90. letech procestoval se svým fotoaparátem Kanadu, Ameriku nebo také Rusko. Později byly jeho fotografie k vidění na několika výstavách v Česku.

I když měl mnoho jiných koníčků a herectví v 90. letech na čas opustil, aby si vyčistil hlavu, nakonec se ke hraní vrátil a stanul například i po boku Toma Cruise ve filmu Mission: Impossible – Ghost Protocol.

Fotogalerie
16 fotografií