Je to bohužel pravda,“ potvrdila smutnou zprávu o nemoci Radima Hladíka jeho manželka Zlata. „Pokud to však půjde, bude hrát dál, protože ho to velice nabíjí. Bez kapely nemůže být, takže děláme všechno možné pro to, aby nemusel opustit to, co celý život tolik miluje,“ řekla časopisu Sedmička Zlata.

Podle ní však Hladíkova nemoc není zas tak černá, jak by se mohlo zdát. „Hlavní je, že je v dobrých lékařských rukou, to je hodně důležité,“ řekla Zlata s tím, že se oba dva odmítají ponořit do negativních myšlenek. Doneslo se k ní také, že její manžel bude žít pouze osm měsíců. „To si někdo vyloženě vymyslel. Až takhle to určitě není, předpokládám tedy... Nikdo neví, jak dlouho to bude trvat. A umřít můžeme i zítra, když nám spadne balkon na hlavu. To jsou prognózy, které nikdo nikdy dopředu netuší, proto bych to zas tolik nehrotila,“ dodala s hlasem plným naděje Zlata.

Radimu Hladíkovi lékaři diagnostikovali prakticky neléčitelné onemocnění idiopatickou plicní fibrózou. Při této nemoci i při důkladné léčbě přežití nepřesáhne tři až pět let. Pacientovi se špatně dýchá a trpí nepříjemnými záněty, kašlem a je velmi unavený.

Fotogalerie
3 fotografie