Dočekal vstoupil do života Sagvana Tofiho, když mu bylo asi osm let. Zamiloval se tehdy do jeho rozvedené maminky a vzal si ji za ženu. V šesti lidech pak dokonce bydleli u prarodičů v bytě 1+1 na Pankráci, časem se ale odstěhovali do většího.

Vychovávat malého Sagvana nebylo nic snadného. „Ten vám míval průšvihů! Šéfoval jsem v té době kriminálce, ale když mi ve škole líčili jeho maléry, krčil jsem se před učitelkami jako malej kluk,“ řekl kdysi Šípu Dočekal.

V pubertě na něj ale vyzrál. Právě on ho totiž přivedl k herectví a to všechno změnilo. „Přítel herec Jirka Kodet mi poradil, abych ho vzal k jeho mamince, herečce Jiřině Steimarové, která v té době učila herectví. Zjistila, že má talent, a začala ho připravovat na konzervatoř, kam ho pak také přijali,“ vyprávěl pyšně policejní rada.

O nevlastním synovi pak dokázal vyprávět hodiny stejně poutavě jako o slavných případech české kriminalistiky. „Říkal jsem mu: ‚Až budeš mít známost, musíš mi ji přivést, já ji okouknu a řeknu ti, jestli se k tobě hodí‘,“ smál se třeba Dočekal. A Sagvan mu pak skutečně ke schválení přivedl Simonu Krainovou.

I přestože manželství se Sagvanovou matkou nakonec krachlo, s hercem si zůstali blízcí. „Je to naprosto rovnej chlap, a proto si ho nesmírně vážím. Máme krásný vztah, a i když nejsem jeho biologický otec, říká mi Sagvan táto,“ řekl Dočekal.

Není proto divu, že herce bolestná ztráta zdrtila. „Nezlobte se, teď nemám sílu o tom mluvit,“ řekl v neděli večer v Blesku.

Fotogalerie
5 fotografií