Mladý pirát silnic se rozhodl ujíždět policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat. Chtěl si to namířit směrem ven z Prahy, ale jeho plán mu nevyšel. „Za křižovatkou s ulicí Rohanovská odbočil na polní cestu a pokračoval až do Hodkovic ve středních Čechách. Tam vjel do obce Zlatníky-Hodkovice, kde při odbočování ztratil kontrolu nad vozidlem, vyletěl mimo vozovku a havaroval,“ napsal mluvčí policie Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Akční honička policie a sjetého řidiče Policie ČR

Navíc způsobil velkou škodu v řádech statisíců korun. „S vozidlem skončil na zahradě rodinného domu, kde poškodil plot, dřevěnou pergolu a vozidlo, které řídil. Celkově tak způsobil škodu ve výši více než 300 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Pro policisty ale nebyl David K. žádným překvapením, nýbrž známou firmou, se kterou už měli co do činění. Podle Super.cz měl totiž mladík potyčky s muži zákona už v minulosti, a dokonce měl zakázáno i řídit. Což porušil a teď mu hrozí vazba.

„Bohužel se nám stalo to, co nikomu nepřeji. Syn se chytil špatné party přesto, že jsme pro něj udělali vše. Nikdy nepatřil mezi zlatou mládež, od patnácti pracoval, ale pak se vše změnilo. Je to pro nás velmi bolestivé téma, ale jako rodičům nám nezbylo nic jiného než čekat, až spadne na úplné dno a své chyby si uvědomí,“ uvedla pro Super.cz matka mladíka Monika.

„V tomhle jsme s exmanželem zajedno. Přesto ho milujeme, a bude-li se chtít vrátit mezi normální lidi, jsme tu stále pro něj, jinak ne,“ dodala.

Jedno je jisté. Mít bohaté rodiče neznamená být nepostihnutelný. Nejenom že si mladík za volant dlouho znovu nesedne. Jeho rodiče si tento zážitek za rámeček jistě nedají. Zejména jeho tatínek, který chodil s vnadnou Evou Perkausovou, ale také se kamarádí s nováckými sporťáky Suchoněm a Hrdličkou.