Vznik Discopříběhu 3 provázejí komplikace už dlouho. Přestože Michal David už několik let opakovaně prohlašuje, že má v ruce scénář i domluvené hvězdy předchozích dílů, natáčení se ne a ne rozjet. „Kluci už se hrozně těší,“ říkal třeba v roce 2013 David s tím, že natáčení filmu s padesátimilionovým rozpočtem se rozjede ten rok v září. „Bylo to těžké, ale když se člověk snaží, tak se zadaří. A dokonce jsem zatím nemusel sáhnout do vlastní kapsy, jsou to všechno sponzoři,“ tvrdil David.

Jenže tehdy došla režisérovi prvních dvou filmů Jaroslavu Soukupovi trpělivost, nikdo se mu neozýval a nejednal s ním. Prohlásil proto, že nedá k pokračování svolení. Tehdy ještě Soukupa hitmaker David přemluvil. O rok později pak David prozradil, že hlavním hrdinou filmu bude syn Rudolfa Hrušínského, který tátovi a dědovi přivodí spoustu trablů.

Jenže k tomu nedojde. Podle informací Blesku se totiž Michal David nedomluvil s Terezou Pergnerovou, dcerou textaře a scenáristy Eduarda Pergnera, který společně se Soukupem scénář napsal. „Tereza coby dědička prý totiž za svůj zděděný podíl autorských práv požadovala více než milion korun! A s tím rozpočet filmu nepočítal. Stejnou sumu by si totiž nárokoval i Soukup,“ prozradil Blesku zdroj z filmařské branže, který vznik filmu sledoval.

Podle mnohých to není žádná škoda, protože pokračování by nemuselo dopadnout tak dobře a z filmu by se stala nastavovaná kaše. David se prý ale nevzdává a vytoužený film, který má stát opět na jeho písničkách, chce nadále realizovat. Ovšem s jinými herci i názvem...

Fotogalerie
8 fotografií